Η UEFA διαψεύδει για φινάλε στις 3 Αυγούστου

Η UEFA με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρός της Αλεκσάντερ Τσέφεριν ουδέποτε είπε στο «ZDF» πως το Champions League και το Europa League θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου.

Η UEFA διαψεύδει για φινάλε στις 3 Αυγούστου

Kατηγορηματικά διέψευσε η UEFA τα όσα φερόταν να είχε αποκαλύψει ο πρόεδρός της, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, για ολοκλήρωση των εφετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας εμφανιζόταν να είχε πει στο γερμανικό «ZDF» πως τόσο το Champions League όσο και το Europa League θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου, ωστόσο η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι δεν υπάρχει αναφορά σε ημερομηνίες.

«Ενημερωθήκαμε ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε στο ZDF στη Γερμανία ότι το Champions League πρέπει να τελειώσει πριν τις 3 Αυγούστου. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος και δεν έθεσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για το τέλος της σεζόν.

H UEFA αναλύει όλες τις επιλογές για να ολοκληρωθούν οι εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συνεργασία με την ECA και τις European Leagues στην ομάδα εργασίας της 17ης Μαρτίου.

Η κύρια προτεραιότητα όλων των μελών της ομάδας εργασίας είναι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Μετά από αυτό ν' αναζητήσουμε λύσεις για να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις. Μελετώνται επιλογές για να διεξαχθούν τα ματς Ιούλιο και Αύγουστο εάν κριθεί απαραίτητο, κάτι που εξαρτηθεί από τις ημερομηνίες επανεκκίνησης και την άδεια των εθνικών αρχών», αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA.