Θρυλικοί μαλλιάδες των γηπέδων!

Με τα κουρεία κλειστά, είπαμε να θυμηθούμε μερικούς απ΄ τους κορυφαίους μακρυμάλληδες ποδοσφαιριστές! 

Θρυλικοί μαλλιάδες των γηπέδων!

Με τα κουρεία κλειστά, ίσως γίνει πάλι μόδα στους άνδρες το μακρύ μαλλί και η χαίτη (ας μην χάνουμε το χιούμορ μας τουλάχιστον αυτές τις μέρες) και με αφορμή αυτό, είπαμε να θυμηθούμε μερικούς διάσημους μακρυμάλληδες των γηπέδων!

ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΕΣΤ

Ο πιο εμβληματικός ίσως μακρυμάλλης ποδοσφαιριστής. Ένας αληθινός …ροκ σταρ των γηπέδων, έκανε μόδα το μακρύ μαλλί και στο γρασίδι. O Βορειοϊρλανδός μεσοεπιθετικός έγινε παγκόσμια γνωστός από τα κατορθώματά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε, τα οποία και τον οδήγησαν μέχρι τον θάνατο.

ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ

Με ατημέλητο μαλλί σαν τους θρυλικούς Μπιτλς, ο …ιπτάμενος Ολλανδός μεγαλούργησε με τη φανέλα του Άγιαξ και έπειτα της Μπαρτσελόνα. Το αέρινο στιλ του σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης γενιάς! Δίδυμό του ο Γιόχαν Νέεσκενς.

ΓΚΙΝΤΕΡ ΝΕΤΣΕΡ

Το γερμανικό άλογο! Ο ατίθασος χαφ που έκανε γνωστή την άσημη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, και πήγε κόντρα στο κατεστημένο της Μπάγερν Μονάχου. Στη συνέχεια φόρεσε και τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΠΑΟΥΛ ΜΠΡΑΪΤΝΕΡ

Άλλος ένας «αναρχικός» του γερμανικού ποδοσφαίρου. Με καριέρα σε Μπάγερν και Ρεάλ, λάτρευε τον Τσε Γκεβάρα και τον Μάο. «Πούλησε» πάντως τα πιστεύω του, όταν σε πιο μεγάλη ηλικία ξύρισε τη γενειάδα του έναντι αδράς αμοιβής.

ΚΕΒΙΝ ΚΙΓΚΑΝ

Το …αντίβαρο της Λίβερπουλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Τζορτζ Μπεστ ήταν ο Κέβιν Κίγκαν! Ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός διακρίθηκε κι αυτός για την κόμη του.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει απ΄ το αφιέρωμά μας! O "El Pibe de Oro" είχε κι αυτός πλούσια κόμη, ενώ έκανε μόδα στους ποδοσφαιριστές και το σκουλαρίκι. Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα βάδισε στα χνάρια του.

ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΚΑΝΙΓΙΑ

Άλλος ένας Αργεντίνος που ξεχώρισε για την …θηλυπρεπή ομορφιά του, με το ξανθό πλούσιο μαλλί του, καλή ώρα όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Τα κοριτσόπουλα πάντως …έλιωναν για πάρτη του!

ΚΑΡΛΟΣ ΒΑΛΝΤΕΡΑΜΑ

Ο ορισμός της αφάνας! Αυτός και ο τρελοΧιγκίτα ήταν οι λόγοι που λατρεύαμε να βλέπουμε μικροί την εθνική Κολομβίας!

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΕΛΑΡ

Τους δικούς του μαλλιάδες είχε και το Μεξικό. Πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες για τους παλιότερους οι Λεονάρντο Κουελάρ και Αρτούρο Αγιάλα, με συμμετοχή στο Μουντιάλ του 1978!

ΜΑΡΙΟ ΚΕΜΠΕΣ

Στο Παγκόσμιο του ΄78 ατραξιόν ήταν και η εθνική Αργεντινής, που πήρε τον τίτλο μέσα στο σπίτι της! Ο Μάριο Κέμπες χαρακτηριστική φιγούρα, μαζί με τους Λούκε και Ταραντίνι.

ΤΣΑΡΛΙ ΤΖΟΡΤΖ

Και η Άρσεναλ είχε τον δικό της μακρυμάλλη, τον Τσάρλι Τζορτζ. Mέλος της ομάδας των «κανονιέρηδων» που είχε κάνει το νταμπλ στην Αγγλία το 1971.

ΕΒΑΛΝΤ ΛΙΝΕΝ

Κλασική φιγούρα μαλλιά και ο Έβαλντ Λίνεν, γνώριμος και σε εμάς από τη θητεία του στους πάγκους του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Με σπουδαία καριέρα ως παίκτης στη Γκλάντμπαχ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

Ώρα να πάμε στους δικούς μας. Και ο Βασίλης Χατζηπαναγής σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Ο «Νουρέγιεφ της μπάλας» ήρθε στην Ελλάδα και άλλαξε τα πάντα. Από τον τρόπο που ξέραμε το ποδόσφαιρο μέχρι την κόμμωση των αθλητών!

ΣΑΒΒΑΣ ΚΩΦΙΔΗΣ – ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Οι δυο …κλώνοι του Χατζηπαναγή. Όμοιοι σε μαλλί αλλά και πρόσωπο, αμφότεροι έκαναν καριέρα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό!

ΝΙΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ

Ο πιο διάσημος μαλλιάς των ελληνικών γηπέδων! Ο «Τιραμόλα» είναι στη ξεχωριστή λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει τόσο στον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ

Πηγαίνοντας πιο πίσω, απ΄ τους πρώτους ατημέλητους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα ήταν ο Γιώργος Δεληκάρης. Ένας αληθινός βιρτουόζος της μπάλας, προκάλεσε διχασμό με την απόφασή του να πάει από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό.

ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το μακρύ μαλλί του και η κορμοστασιά του τρόμαζαν κάθε αντίπαλο! Και αυτός έπαιξε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και στην ΑΕΚ! Ταυτισμένος πάντως ως δίδυμο με τον «μουστάκια» Αναστόπουλο στον Θρύλο.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ

Η πιο θρυλική ίσως χαίτη του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό στα «πέτρινά» του χρόνια.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΑΤΙΣΤΑ

Έκανε μόδα στην Ελλάδα τα ράστα, κοτσιδάκια μαλλιά, μαζί με τον θείο του, Νόνι Λίμα!

ΘΩΜΑΣ ΜΑΥΡΟΣ

Και κλείνουμε με τον Θωμά Μαύρο, που είχε το κλασικό μακρύ μαλλί των 70΄s και 80΄s!