Ολλανδία: Παίκτες και ομάδες αντιδρούν στην συνέχιση της σεζόν το καλοκαίρι!

Μερίδα συλλόγων και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών αντιδρούν στο ενδεχόμενο να επαναρχίσει το πρωτάθλημα το καλοκαίρι, επικαλούμενοι λόγους υγείας.

Ολλανδία: Παίκτες και ομάδες αντιδρούν στην συνέχιση της σεζόν το καλοκαίρι!

Ποιός είπε ότι είναι καθολική επιθυμία όσων αποτελούν το «οικοδόμημα» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για επανέναρξη της σεζόν ακόμη και το καλοκαίρι κι ολοκλήρωσης της.

Σε μια από τις χώρες που αποτελούν αυτό που λέμε παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος υπάρχει έντονη διχογνωμία σχετικά.

Για την Ολλανδία ο λόγος.

Έτσι λίγες ώρες αφότου η UEFA άνοιξε, έτι περαιτέρω, το «δρόμο» για διεξαγωγή αγώνων διασυλλογικών διοργανώσεων όχι μόνο τον Ιούνιο (αλλά και τον Ιούλιο κι ακόμη παραπέρα...) κι ενώ ήταν νωπές οι δηλώσεις (31/03) του πρωθυπουργού της της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε (με τις οποίες παρατάθηκε η αναστολή προπονήσεων ως τις 28/04) φαίνεται ότι υπάρχουν δύο «στρατόπεδα» στις Κάτω Χώρες.

Από την μία εκείνους που θέλουν να συνεχιστεί και να τελειώσει το πρωτάθλημα και από την άλλη αυτούς που ζητούν την οριστική διακοπή του.

Η διοργανώτρια αρχή της Eredivisie δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το πρωτάθλημα ακόμα και το καλοκαίρι, όμως η αντίδραση αρκετών ομάδων στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο ήταν άμεση.

Άγιαξ, Ντεν Χάαγκ, Φορτούνα Σιτάρντ και Τσβόλε ζητούν να τελειώσει η χρονιά και να μην τεθεί σε ρίσκο η ζωή των ποδοσφαιριστών. Σ' αυτές προστέθηκαν κι οι Αϊντχόφεν κι Αλκμάαρ.

Σε αυτό το αίτημα τους έχουν την συμπαράσταση των αθλητών.

Το σωματείο των ποδοσφαιριστών στην Ολλανδία ζήτησε έγγραφες εγγυήσεις από το ινστιτούτο υγείας της χώρας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εάν ξεκινήσουν τις προπονήσεις.