UEFA: Η απόφαση για την αδειοδότηση των ομάδων και το Financial Fair Play

Η UEFA αποφάσισε να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ενώσεις - μέλη της για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων

UEFA: Η απόφαση για την αδειοδότηση των ομάδων και το Financial Fair Play

Πέρα από τις ανακοινώσεις της UEFA για την αναβολή όλων των αναμετρήσεων των εθνικών ομάδων που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον Ιούνιο, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γνωστοποίησε παράλληλα και την απόφασή της για την αδειοδότηση των ομάδων και το Financial Fair Play.

Η Εκτελεστική Επιτροπή συμφώνησε ότι οι παρούσες ιδιάζουσες συνθήκες απαιτούν μερικές σημαντικές παρεμβάσεις για να διευκολύνουν το έργο των ομοσπονδιών - μελών και των συλλόγων. Έτσι, γνωστοποίησε πως θα δοθεί περισσότερος χρόνος στις Ομοσπονδίες για να ολοκληρώσουν την διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία εγγραφής τους για τις συλλογικές διοργανώσεις της UEFA την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Επιπρόσθετα, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από τα τρέχοντα έκτακτα γεγονότα, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης να αναστείλει τις διατάξεις αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγηση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών των συλλόγων. Η απόφαση αυτή ισχύει αποκλειστικά για συμμετοχή στους αγώνες της UEFA για τη σεζόν 2020/21.