Ανοιχτή επιστολή Καναβάρο στους Ιταλούς: «Πιστέψτε στη νίκη όπως στο Μουντιάλ 2006»

Ο Φάμπιο Καναβάρο με ανοιχτή επιστολή προς τους συμπατριώτες του, τους κάλεσε να θυμηθούν  το πνεύμα του Μουντιάλ 2006 στη μάχη με τον κορονοϊό.

Ανοιχτή επιστολή Καναβάρο στους Ιταλούς: «Πιστέψτε στη νίκη όπως στο Μουντιάλ 2006»

Ο Φάμπιο Καναβάρο, αρχηγός της εθνικής Ιταλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ 2006, έγραψε μια εγκάρδια ανοιχτή επιστολή προς τους συμπατριώτες του οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού.

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο φρικτά αισθάνομαι να βλέπω την Ιταλία να υποφέρει έτσι, να βλέπω τόσες πολλές ζωές να χάνονται κάθε μέρα», έγραψε ο Καναβάρο από την Κίνα στην ιστοσελίδα The Players Tribune.

«Συμπαρίσταμαι σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί και ειδικά σε εκείνους που έχουν χάσει δικούς τους» ανέφερε ο 46χρονος Καναβάρο, ένας από τους ζωντανούς θρύλους του ιταλικού ποδοσφαίρου, με θητεία σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Γιουβέντους και 136 συμμετοχές στη «σκουάντρα ατζούρα».

Στην Ιταλία πάνω από 11.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Καναβάρο που έχει γεννηθεί στη Νάπολη, έγραψε ότι «τώρα είναι η στιγμή να δράσουμε όλοι μαζί» και κάλεσε τους συμπατριώτες του να θυμηθούν το «πνεύμα» που η Ιταλία επέδειξε για να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2006.

«Οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν γιατί η Ιταλία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν το κερδίσαμε γιατί ήμασταν τυχεροί, κερδίσαμε γιατί είχαμε την καλύτερη ομάδα και επειδή πιστεύαμε ότι θα το κερδίσουμε» έγραψε ο Καναβάρο που είναι πλέον προπονητής της Guangzhou Evergrande στην Κίνα.

Ο παλαίμαχος άσος δήλωσε ακόμη ότι οι Ιταλοί, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, είναι ένοχοι γιατί υποτίμησαν την κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ελπίζει πάντως ότι «ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε τον εφιάλτη μια για πάντα»

Και κατέληξε στην ανοιχτή επιστολή του. «Μέχρι τότε, πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι αυτή η μάχη είναι μια ομαδική προσπάθεια και ότι τους χρειαζόμαστε όλους. Κανείς από εμάς δεν είναι ο Σούπερμαν, αλλά όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε οτιδήποτε. Μείνετε δυνατοί, αδελφοί και αδελφές μου».