Ρουμενίγκε: «Επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν»

Τη στιγμή που όλος ο κόσμος δεν παίζει ποδόσφαιρο και άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση ή όχι των εθνικών πρωταθλημάτων, ο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε έριξε στο τραπέζι τη δική του πρόταση. Διαβάστε τι είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου. 

Ρουμενίγκε: «Επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν»

Τη στιγμή που όλος ο κόσμος δεν παίζει ποδόσφαιρο και άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση ή όχι των εθνικών πρωταθλημάτων, ο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε έριξε στο τραπέζι τη δική του πρόταση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου πιστεύει ότι θα μπορούσε να τελειώσει η φετινή αγωνιστική περίοδος τον Σεπτέμβριο.

Κάτι βέβαια που πρόσφατα ακούστηκε σαν σενάριο και αυτό θα σημαίνει πως η επόμενη αγωνιστική θα αργήσει να ξεκινήσει. Όλα αυτά φυσικά για την ώρα είναι σενάρια καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει τα πάντα σε όλο τον κόσμο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε έβγαλε μια σιγουριά πως τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν. Έστω και με καθυστέρηση.

«Για να μην αλλοιώσουμε το πρωτάθλημά μας, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν. Το ζήτημα αφορά και στην επιβίωση αρκετών από τους συλλόγους μας, καθώς επίσης και στην αποφυγή μιας άνευ προηγουμένου οικονομικής καταστροφής.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι θα ήταν συνετό να επεκταθεί η περίοδος 2019-2020 - το αργότερο - μέχρι και τον Σεπτέμβριο, αν χρειαστεί για να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν.

Η νέα αγωνιστική περίοδος, θα μπορούσε να τοποθετηθεί χρονικά στην αρχή του χειμώνα, έτσι ώστε οι παίκτες, να επωφεληθούν από τις διακοπές και από μια αρκετά μακρά προετοιμασία. Αυτό είναι ένα απολύτως εφικτό σενάριο» ήταν τα λόγια του εκτελεστικού διευθυντή της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε.