Υπουργός Αθλητισμού Ιταλίας: «Δεν θα αρχίσει τον Μάιο η Serie A»

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα επιστρέψει στη δράση η Serie A πριν από τον Μάιο εξέφρασε ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα.

Υπουργός Αθλητισμού Ιταλίας: «Δεν θα αρχίσει τον Μάιο η Serie A»

Η Ιταλία μετρά καθημερινά μεγάλο αριθμό θυμάτων εξαιτίας του κορονοϊού. Τα νούμερα δυστυχώς για τη γειτονική χώρα είναι δραματικά κάτι που αναγκάζει το κράτος να πάρει δραστικά μέτρα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου, ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει δράση τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο δεν θα ξαναρχίσει στις 3 Μαΐου. Οι ομάδες της Serie A ήδη έκαναν λάθος όταν ήταν η στιγμή να σταματήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν».

Επιπλέον τόνισε πως θα διακόψει και τις προπονήσεις των αθλητών που ετοιμαζόντουσαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι και τον Απρίλιο. Μεταξύ άλλων σχολίασε: «Θα προτείνω να επιμηκυνθεί ο αποκλεισμός αθλητικών διοργανώσεων όλων των επιπέδων και βαθμών καθ΄ όλη την διάρκεια του Απριλίου. Θα επεκτείνω το μέτρο και στις προπονήσεις, στις οποίες δεν είχαμε παρέμβει επειδή υπήρχε ακόμα η πιθανότητα να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».