Μακ: «Στην Τουρκία τα θαλάσσωσαν- Θα φύγω και δεν μπορούν να με σταματήσουν»

Ο Ρόμπερτ Μακ της Κόνιασπορ είναι εγκλωβισμένος στην Τουρκία. Μιλά με σκληρή γλώσσα για τα μέτρα που πήραν για τον κορονοϊό και την οργάνωση της ομάδας.

Μακ: «Στην Τουρκία τα θαλάσσωσαν- Θα φύγω και δεν μπορούν να με σταματήσουν»

Εγκλωβισμένος στην Τουρκία παραμένει ο Ρόμπερτ Μακ. Μιλά με σκληρά λόγια και περιγράφει το αλαλούμ που επικρατεί, λέγοντας μάλιστα πως θα φύγει και δεν πρόκειται να τον σταματήσουν. Αν χρειαστεί δε; Θα σπάσει και το συμβόλαιό του.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Κόνιασπορ, ανέφερε ενδεικτικά: «Είμαι μόνος μου στο Ικόνιο, η οικογένειά μου βρίσκεται στην Μπρατισλάβα. Επιπλέον, η Τουρκία γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη λόγω το κορονοϊού. Το κλαμπ αποφάσισε να περάσει από τεστ όλους τους παίκτες και τώρα περιμένω τα αποτελέσματα. Εάν είμαι αρνητικός, επιστρέφω στο σπίτι μου. Υπάρχει μία συμφωνία του κλαμπ με τους ξένους παίκτες που αναφέρει πως δεν μπορούν να φύγουν τώρα για τις χώρες τους.

Σκέφτομαι όμως πως δεν θα μπορούσα να παραμείνω εδώ μόνος μου για ακόμα δύο μήνες. Ποιος ξέρει πότε θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα; Επίσης μας είπαν πως μέχρι το τέλος του Απριλίου δεν θα μπορούμε να προπονηθούμε όλοι μαζί. Δεν συμβαίνει τίποτα τώρα και δεν μπορώ να το ανεχθώ, ειδικά χωρίς την οικογένειά μου που έχω να τη δω δύο μήνες. Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, αλλά είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω πίσω.

Είμαι έτοιμος και για το ενδεχόμενο να είμαι θετικός στον κορονοϊό. Θα μπω σε κατ’ οίκον καραντίνα εάν χρειαστεί. Αυτό που θέλω όμως τώρα είναι να μην είμαι, προκειμένου να μπορώ να πετάξω. Έχω ήδη μιλήσει με το κλαμπ, δεν μπορούν να με σταματήσουν. Εάν χρειαστεί να σπάσω το συμβόλαιό μου, θα το κάνω. Όποιος βλέπει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πρέπει να δει επίσης και το ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τις αρχές Ιουνίου, στην καλύτερη περίπτωση».

Μιλώντας για τα μέτρα στην Τουρκία, είπε: «Αποφάσισαν να διακόψουν το πρωτάθλημα πολύ αργά, όπως πολύ αργά πάρθηκαν μέτρα. Η Σλοβακία είναι πιθανότατα η πιο υπεύθυνη χώρα της Ευρώπης, στην Τουρκία κυριολεκτικά τα έχουν θαλασσώσει. Μου είπαν πως πρέπει να φύγω από το ξενοδοχείο που ζούσα. Αυτή τη στιγμή ζω σε ένα αθλητικό κέντρο, μαζί με δύο συμπαίκτες μου. Έχουμε μαζί μας έναν μάγειρα που μας μαγειρεύει και αυτό είναι. Πηγαίνω για τζόκινγκ το πρωί και μετά στο γυμναστήριο, αλλιώς παίζω ηλεκτρονικά, τι άλλο μπορώ να κάνω; Άκουσα όμως πως θα κλείσει και το αθλητικό κέντρο; Που θα μένω μετά; Πιθανότατα στον δρόμο...».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας