Γαλλία: Το Canal+ δεν καταβάλλει τη δόση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού είναι πλέον ορατές στον αθλητισμό, με το Canal+ να αρνείται να καταβάλει τη δόση για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Γαλλία: Το Canal+ δεν καταβάλλει τη δόση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Η πανδημία του κορονοϊού, που έφερε ως συνέπεια την αναστολή / διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία. Ήδη αρκετές ομάδες προχωρούν στη μείωση αποδοχών των παικτών τους, από τη στιγμή που και οι χορηγοί δεν δύνανται να καταβάλουν τα ποσά του συμβολαίου για παιχνίδια… που δεν θα γίνουν, ενώ το ίδιο πράττουν και τα κανάλια που είχαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στη Γαλλία το Canal+, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1 και Ligue 2, δεν θα καταβάλει τη δόση του Απριλίου, ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων.

Με επιστολή του ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Canal+, Μαξίμ Σααντά, αναφέρει πως «αυτή η αναστολή πληρωμής αποτελεί μέρος ενός πλαισίου όπου η κρίση στην υγεία έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του γκρουπ μας.

Τα διαφημιστικά μας έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Οι δραστηριότητές μας επηρεάζονται επίσης σοβαρά. Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης».

Η «L’ Equipe» μάλιστα το προχωράει αναφέροντας πως ακόμη κι αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, είναι αβέβαιο πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν στη συνέχεια.