Εχθρός της UEFA και ο χρόνος που κυλά αντίστροφα

Η UEFA έχει μεν σχέδια για να τελειώσει κανονικά η σεζόν και να μην υπάρξει οριστική διακοπή, που θα προκαλέσει… αλαλούμ στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, αλλά εκτός από τον κορονοϊό η Ομοσπονδία έχει πλέον μεγάλο της αντίπαλο και τον χρόνο

Εχθρός της UEFA και ο χρόνος που κυλά αντίστροφα

Πολύ δύσκολες αποφάσεις θα κληθεί να πάρει μέσα στο επόμενο διάστημα η UEFA για το μέλλον της εφετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς. Και το κακό για την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, είναι ότι πλέον και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Όταν καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού, όπως και των νέων κρουσμάτων μεγαλώνει, είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως θα αφήσουμε πίσω την πανδημία για να ανοίξουν πολύ σύντομα και πάλι τα γήπεδα και να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση. Γιατί κακά τα ψέματα… Ακόμα κι αν ο αριθμός των κρουσμάτων αρχίσει σιγά σιγά να μειώνεται, πιθανότατα η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα ρισκάρει να διακόψει άμεσα τα μέτρα που έχει λάβει υπό τον φόβο μιας πιθανής έξαρσης του ιού στην χώρα της.

Αν υπολογίσουμε το σενάριο της οριστικής διακοπής της σεζόν, τότε μοιραία θα ακολουθήσει ένα… αλαλούμ στην Ευρώπη για το τι θα γίνει στα πρωταθλήματα. Γιατί πλέον το θέμα είναι και οικονομικό και δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, παρότι σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχουν "ντέρμπι" και μοιραία θα υπάρξουν φωνές.

Θυμηθείτε πως στην Ισπανία η Ρεάλ στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε στην La Liga έχασε την πρωτιά και είναι στο -2 από την Μπαρτσελόνα με 11 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε, στην Ιταλία η Λάτσιο είναι στο -1 από την Γιουβέντους, το ίδιο και στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα να είναι επίσης στο -1 από την Πόρτο, ενώ στην Ολλανδία Άγιαξ και Άλκμααρ ισοβαθμούν στην κορυφή. Τουλάχιστον στην χώρα μας η κανονική περίοδος έχει ολοκληρωθεί.

Και από εκεί και πέρα όμως, είναι και τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" για την επόμενη σεζόν που δίνονται από τον θεσμό του Κυπέλλου και είναι αναπόφευκτο να δημιουργηθεί μπάχαλο. Όποια απόφαση κι αν πάρει η ΟΥΕΦΑ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες και είναι επόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις.

Η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, αν συνυπολογίσουμε φυσικά και την οικονομική χασούρα των συλλόγων, είναι το σενάριο που απεύχεται να συμβεί η UEFA και το γεγονός ότι ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ανακοίνωσε πρόσφατα πως έχει τρία σχέδια για την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής χρονιάς δείχνει την μεγάλη μάχη που δίνει η Ομοσπονδία για να μην φτάσει τελικά σ’ αυτό το σενάριο της οριστικής διακοπής. Το κακό βέβαια για την Ομοσπονδία είναι πως χειρότερος εχθρός της δεν είναι μόνο ο κορονοϊός αλλά και ο χρόνος που κυλάει αντίστροφα.