Γι’ αυτό θέλει να φύγει ο Σωκράτης

Ο Παπασταθόπουλος έχει αποφασίσει να αλλάξει φανέλα παρά το γεγονός πως έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ.

Γι’ αυτό θέλει να φύγει ο Σωκράτης

Λένε πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Νέο δημοσίευμα του Kicker ανέφερε ότι ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός θα αποχωρήσει από τη Ντόρτμουντ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το συμβόλαιο του 29χρονου στόπερ λήγει το καλοκαίρι του 2019 και εκείνος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει με την Μπορούσια το ενδεχόμενο ανανέωσης του. Αυτό σημαίνει πως η γερμανική ομάδα αν δεν τον πουλήσει μπορεί να τον χάσει από τον Ιανουάριο και μετά χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της. Επομένως θα αναγκαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι να πουλήσει τον παίκτη αρκεί φυσικά να βρει την πρόταση που θα την καλύπτει.

Ο Σωκράτης βρίσκεται στη Ντόρτμουντ από το καλοκαίρι του 2014 και πλέον δεν «ψήνεται» να μείνει στον γερμανικό σύλλογο. Ποιος είναι ο λόγος που θέλει να φύγει από μία ομάδα που τον εμπιστεύεται και του έχει δώσει και το περιβραχιόνιο;

Η άποψη της πλευράς του ποδοσφαιριστή είναι πως έχει δώσει τα πάντα στη Μπορούσια. Θεωρεί πως δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει στην ομάδα του Ντόρτμουντ και ήρθε ο καιρός να αλλάξει φανέλα. Από την άλλη θέλει να πάει και σε έναν σύλλογο με τη φανέλα του οποίου θα κατακτήσει πρωτάθλημα. Στην καριέρα του μέχρι τώρα έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Γερμανίας, ένα Κύπελλο Ιταλίας και ένα πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Μίλαν.

Τη σεζόν 2010-2011 όταν και ήταν στους «ροσονέρι» και πήραν το πρωτάθλημα ο Παπασταθόπουλος είχε κάνει μόλις πέντε συμμετοχές στη Serie A. Ο διεθνής αμυντικός θέλει να πάει σε έναν σύλλογο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα μπορέσει να πάρει ένα πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε αν η Άρσεναλ είναι αυτή, πάντως η φημολογία στην Ιταλία έχει βάλει στο… κόλπο και τη Γιουβέντους.