Μπαρόνιο: «Πόλη-φάντασμα η Μπρέσια, τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι» (pic)

Ο νυν τεχνικός της ομάδας νέων της Νάπολι, Ρομπέρτο Μπαρόνιο, μιλάει για την κατάσταση στη γενέτειρά του, τη Μπρέσια, η οποία βρίσκεται στην «καρδιά» της επιδημίας του κορονοϊού που σαρώνει την Ιταλία.

Μπαρόνιο: «Πόλη-φάντασμα η Μπρέσια, τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι» (pic)

Η κατάσταση στην Ιταλία παραμένει δραματική εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος σαρώνει τη χώρα με χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η «καρδιά» του προβλήματος βρίσκεται στην περιοχή της Λομβαρδίας, με τις πόλεις της Μπρέσια και του Μπέργκαμο να έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ο Ρομπέρτο Μπαρόνιο, παλιός άσος του ποδοσφαίρου και νυν προπονητής της U19 της Νάπολι, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τη Μπρέσια, καθώς πρόκειται για τη γενέτειρά του αλλά και την ομάδα την οποία υπηρέτησε στη Serie A, έχοντας αναδειχθεί μέσα από τις ακαδημίες της.

Με συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση στο διαδίκτυο, ο 42χρονος πλέον Μπαρόνιο εξέφρασε την αγάπη και τη στήριξή του στον λαό της Μπρέσια, δήλωσε περήφανος για την καταγωγή του και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στη μάχη ενάντια στον φονικό ιό.

«Εδώ και μέρες υποφέρω. Βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου, τη Μπρέσια, μια από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές της Ιταλίας. Εκεί βρίσκεται η οικογένειά μου, η μητέρα και ο αδερφός μου με τη δική του οικογένεια, οι θείοι μου, οι καλύτεροι φίλοι μου... Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανότητο και σπαρακτικό, με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα.

Μπρέσια, θέλω να σε αγκαλιάσω και να σε στηρίξω, να σε βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ. Ποτέ δεν αισθάνθηκα τόσο περήφανος που είμαι από τη Μπρέσια όσο τώρα! Δυνατός και περήφανος λαός, πάντα παλεύει και κρατάει το κεφάλι ψηλά. Δύναμη, Μπρέσια! Είμαι μακριά, αλλά η καρδιά μου είναι κοντά σας, είμαι μαζί σας. Όλα θα πάνε καλά!».

Σε συνέντευξή του στην ιταλική ιστοσελιδα ilposticipo.it, ο Μπαρόνιο πρόσθεσε για την κατάσταση στη Μπρέσια: «Κατοικώ στη Ρώμη εδώ και πολλά χρόνια με την οικογένειά μου, αλλά όλοι οι άλλοι συγγενείς μου μένουν στη Μπρέσια. Ευτυχώς είναι καλά, αλλά ζουν ένα δράμα λόγω του κορονοϊού.

Η κατάσταση είναι τραγική: Στο χωριό της μητέρας μου ζουν 8.000-9.000 άνθρωποι και είναι κλειδαμπαρωμένοι, τρέμουν μήπως αρρωστήσουν. Η Μπρέσια αυτή τη στιγμή είναι μια πόλη-φάντασμα, ακούγονται μόνο οι σειρήνες των ασθενοφόρων που πηγαινοέρχονται. Υπάρχει μεγάλος φόβος, γιατί τα κρούσματα είναι πολλά, όπως και οι θάνατοι...».