Πέντε μήνες μεταγραφές! Παράταση και στη μεταγραφική περίοδο εξετάζει η FIFA

Η αναστολή όλων των διοργανώσεων λόγω του κορονοϊού ωθεί τη FIFA να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της μεταγραφικής περιόδου του προσεχούς καλοκαιριού μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου!

Πέντε μήνες μεταγραφές! Παράταση και στη μεταγραφική περίοδο εξετάζει η FIFA

Το ενδεχόμενο να παρατείνει τη μεταγραφική περίοδο του προσεχούς καλοκαιριού για αρκετούς μήνες εξετάζει η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας «L' Equipe».

Σύμφωνα με το γαλλικό Μέσο, η τρέχουσα σεζόν βρίσκεται «στον αέρα» λόγω του κορονοϊού, εξαιτίας του οποίου έχουν ανασταλεί σχεδόν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα της υφηλίου, όπως και οι διεθνείς διοργανώσεις.

Γι' αυτό τον λόγο, η FIFA προσανατολίζεται σε παράταση της θερινής μεταγραφικής περιόδου μέχρι το τέλος της χρονιάς και συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες να ενισχυθούν επαρκώς. Μάλιστα υπάρχει κι ένα σενάριο που κάνει λόγο για τις 31 Ιανουρίου του 2021!

Εξάλλου, η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία πρότεινε στους εκπροσώπους των παικτών να αποδεχθούν μείωση ύψους 50% επί των απολαβών τους για όσο διάστημα διαρκέσει η καραντίνα, σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Υπέρμαχος της συγκεκριμένης λύσης, προκειμένου να μπορέσουν να «ανασάνουν» οικονομικά οι ομάδες από την τεράστια οικονομική κρίση που θα προκαλέσει η έξαρση του ιού COVID-19, είναι και η αγγλική ομοσπονδία, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες.

Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα ταμείο για τη στήριξη όλου του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος, ενώ οι σύλλογοι εμφανίστηκαν απόλυτα θετικοί στην προοπτική επέκτασης της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, κατ' εξαίρεση για τη φετινή σεζόν.