FIFA: Τα ατσάλινα νεύρα του Μιλιβόγεβιτς

Οι εξαιρετικές επιδόσεις από την άσπρη βούλα του πέναλτι αποτέλεσαν για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, σημείο αναφοράς στην παρουσίαση-συνέντευξη που κάνει στον Σέρβο, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

FIFA: Τα ατσάλινα νεύρα του Μιλιβόγεβιτς

«Εκτελεί πέναλτι έχοντας χαλύβδινα νεύρα και αδιάψευστη εμπιστοσύνη», σημειώνει χαρακτηριστικά η fifa.com, υπογραμμίζοντας ότι σε διάστημα 15 μηνών με την Κρίσταλ Πάλας έχει εκτελέσει 9 πέναλτι, χάνοντας μόνο το ένα, ενώ πριν φτάσει στο Λονδίνο δεν είχε επιχειρήσει από τα 11 βήματα. Ήταν απλά θέμα αναγκαιότητας.

«Προπονήθηκα πολύ όταν προπονητής μου ήταν ο Σαμ Αλαρτνάις και το έκανα με επιτυχία», εξήγησε ο 27χρονος Σέρβος αμυντικός μέσος. «Σε μία συνάντηση μπροστά σε όλους τους παίκτες, με ρώτησε αν ήμουν αρκετά σίγουρος για να εκτελώ πέναλτι και είπα ναι», πρόσθεσε ο αρχηγός της Κρίσταλ Πάλας.

«Νομίζω ότι η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το σημαντικότερο επίτευγμα στην καριέρα μου μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολο να προκριθείς, ειδικά για ομάδες από την Ευρώπη. Είχαμε κάποιους καλούς αγώνες. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που φτάσαμε στη Ρωσία. Αν είσαι χαρούμενος έξω από το ποδόσφαιρο, μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση», τόνισε.

Η Σερβία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Βραζιλία Κόστα Ρίκα και Ελβετία. «Ο όμιλος είναι πολύ ισχυρός. Όταν παίζεις εναντίον της Βραζιλίας, παίζεις εναντίον της καλύτερης εθνικής ομάδας στον κόσμο. Θα είναι φαβορί για να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που παίζω εναντίον τους.

»Διάβασα σε μερικές σερβικές εφημερίδες ότι η Βραζιλία θα είναι η πρώτη στον όμιλο και ότι θα είμαστε δεύτεροι μπροστά από Ελβετία και Κόστα Ρίκα. Νομίζω όμως ότι οι άνθρωποι από την Ελβετία και την Κόστα Ρίκα θα σκεφτούν το ίδιο με εμάς. Αν τελειώσουμε δεύτεροι στο γκρουπ, αυτό θα είναι τεράστια επιτυχία για την εθνική μας ομάδα και ακόμα κι αν το κάνουμε τότε θα πρέπει να παίξουμε εναντίον της Γερμανίας!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε σε βίντεο, τραβηγμένο μέσα από την εξέδρα των οπαδών της Κρίσταλ Πάλας, τον Μιλιβόγεβιτς να ευστοχεί σε πέναλτι κόντρα στη Λίβερπουλ και να το πανηγυρίζει...