Πρωτάθλημα Ισπανίας: Τα τρία σενάρια για την ολοκλήρωση της σεζόν

Ως απόλυτη αναγκαιότητα για την οικονομική βιωσιμότητά τους, αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι της La Liga την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι Ισπανοί.

Πρωτάθλημα Ισπανίας: Τα τρία σενάρια για την ολοκλήρωση της σεζόν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Marca», εξετάζονται τρία σενάρια, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και με προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας και των υγειονομικών αρχών της Ισπανίας.

Τα δύο πιο πιθανά από τα σενάρια αυτά θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην επόμενη σεζόν, αλλά οι ισπανικές ομάδες δείχνουν να προτιμούν να μετακυλήσουν χρονικά το κόστος, κάνοντας προφανώς και τις ανάλογες προσαρμογές στον προϋπολογισμό της επόμενης περιόδου.

Στο πρώτο σενάριο οι αγώνες επαναρχίζουν γύρω στα μέσα Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου ή το αργότερο στις 15 Ιουλίου. Οι περισσότερες ομάδες δηλώνουν έτοιμες για κάτι τέτοιο, έστω και με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, όμως η κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία καθιστά το σενάριο αυτό το πλέον δύσκολο (αν όχι απίθανο).

Το δεύτερο σενάριο που μελετάται είναι να ξαναρχίσει η La Liga κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι και να ολοκληρωθεί κάπου μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση της FIFA να δώσει παράταση ισχύος στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30/6 καθιστά εφικτή την παράταση της αγωνιστικής περιόδου, ενώ στο μεσοδιάστημα θα υπάρξει χρόνος για να γίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν.

Το τρίτο σενάριο είναι το απευκταίο, αλλά ταυτόχρονα και αυτό που προς ώρας μοιάζει το πιο πιθανό. Συνίσταται στην παράταση του lockdown για όλο το καλοκαίρι και τη σταδιακή επαναφορά των κανονικών ρυθμών από τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, οι ισπανικοί σύλλογοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τη σεζόν 2019-20 προκειμένου να καλύψουν μέρος της οικονομικής ζημίας που υφίστανται.

Φυσικά, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η επόμενη περίοδος θα βγει σε ρυθμούς εξπρές, πιθανότατα με λιγότερους αγώνες, καθώς η μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το καλοκαίρι του 2021 δεν αφήνει περιθώρια ευελιξίας.

Πηγή: ΑΠΕ