FIFA: Πρόταση προς τους παίκτες για μείωση 50% όσο κρατάει η καραντίνα

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, πρότεινε προς τους εκπροσώπους των παικτών να αποδεχθούν μείωση ύψους 50% επί των απολαβών τους για όσο διάστημα διαρκέσει η καραντίνα, σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

FIFA: Πρόταση προς τους παίκτες για μείωση 50% όσο κρατάει η καραντίνα

Εκτός από την αναζήτηση κεντρικής «φόρμουλας» στο θέμα της επέκτασης των συμβολαίων των παικτών και προπονητών που λήγουν στις 30 Ιουνίου, για όσο διάστημα χρειαστεί κάθε πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί μετά την πανδημία του κορονοϊού, η σημερινή (26/03) τηλεδιάσκεψη της FIFA με τους συλλόγους ECA και την ομοσπονδία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), είχε ακόμη ένα πολύ βασικό θέμα: Τις πληρωμές παικτών και προπονητών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία στην διάρκειας τριών ωρών τηλεδιάσκεψη, πρότεινε προς τους εκπροσώπους των παικτών να αποδεχθούν μείωση ύψους 50% επί των απολαβών τους για όσο διάστημα διαρκέσει η καραντίνα, σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Υπέρμαχος της συγκεκριμένης λύσης, προκειμένου να μπορέσουν να «ανασάνουν» οικονομικά οι ομάδες από την τεράστια οικονομική κρίση που θα προκαλέσει η έξαρση του ιού COVID-19, είναι και η αγγλική ομοσπονδία, ενώ η Premier League προσανατολίζεται ήδη να το εφαρμόσει, ανεξάρτητα με το τι θα επιλεγεί εντέλει από τη FIFA. Το ίδιο κι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές Λίγκες που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το όλο θέμα δεν βρήκε πολύ μεγάλες «αντιστάσεις» από την ομοσπονδία των παικτών που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, ωστόσο θα γίνει κι ένας δεύτερος «γύρος» διαπραγμάτευσης σε μία προσπάθεια να μειωθεί τουλάχιστον λίγο το ποσοστό.

Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την στήριξη όλου του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος, ενώ οι σύλλογοι εμφανίστηκαν απόλυτα θετικοί στην προοπτική επέκτασης της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου (κατ' εξαίρεση για την εφετινή σεζόν) έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2021.