Οι «μεγάλοι» της Bundesliga θα ενισχύσουν οικονομικά τους «μικρούς»

Την απόφαση να ενισχύσουν οικονομικά τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες της χώρας, πήραν οι Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε σχολίασε αυτή τη συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης. 

Οι «μεγάλοι» της Bundesliga θα ενισχύσουν οικονομικά τους «μικρούς»

Ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ διαθέτουν οι τέσσερις γερμανικές ομάδες που αγωνίστηκαν στο φετινό Champions League, ως οικονομική ενίσχυση των υπολοίπων επαγγελματικών συλλόγων της χώρας (α΄ και β΄ κατηγορίας).

Η Μπάγερν Μονάχου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Λειψία και η Μπάγερ Λεβερκούζεν κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, σε μία προσπάθεια να απαλύνουν τις οικονομικές επιπτώσεις που υφίστανται οι ασθενέστερες ομάδες από τη διακοπή των αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στη γερμανική λίγκα (DFL), η οποία με τη σειρά της θα αποφασίσει τον τρόπο διανομής τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, δήλωσε: «Μαζί με τις άλλες τρεις συμμετέχουσες στο Champions League, θέλουμε με αυτή την εκστρατεία να δείξουμε την αλληλλεγγύη μας προς όλους του συλλόγους της Bundesliga και της δεύτερης κατηγορίας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό οι πιο ισχυροί να υποστηρίζουν τους πιο αδύναμους. Θέλουμε επίσης να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο αυτή τη στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ