Δύσκολη η «επόμενη μέρα» για την Μπαρτσελόνα

Κομβικό θα είναι το επόμενο διάστημα για την Μπαρτσελόνα, η οποία βλέπει τα προβλήματά της να πληθαίνουν και καλείται να βρει άμεσα λύσεις.

Δύσκολη η «επόμενη μέρα» για την Μπαρτσελόνα

Τη στιγμή που η αγωνιστική κίνηση έχει «παγώσει» από τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, η Μπαρτσελόνα καλείται να βρει λύσεις στα εσωτερικά προβλήματά της. Και όπως φαίνεται, το επόμενο διάστημα κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι φιλοδοξούν να φέρουν εις πέρας τις πολλές δύσκολες αποστολές τους ώστε να διαβούν τον δρόμο των επιτυχιών.

Τα προβλήματα φέτος για τους «μπλαουγκράνα» όχι μόνο δεν τελειώνουν, αλλά ολοένα και πληθαίνουν και αν θα τα καταφέρει τελικά η διοίκηση των πρωταθλητών με τα ανοιχτά «μέτωπα» που έχει μπροστά της συνεχίζει να αποτελεί «σταυρόλεξο» για... δυνατούς λύτες.

Πρώτα απ’ όλα, με τα οικονομικά προβλήματα που της έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού και το «όχι» των παικτών στην πρόταση που τους έκανε για περικοπή στα συμβόλαιά τους για το διάστημα που διαρκεί η πανδημία. Μάλιστα δημοσίευμα της «AS» αποκαλύπτει και πως οι ιθύνοντες σκέφτονται να κάνουν χρήση της νομοθεσίας για «πάγωμα» των μισθών στο διάστημα της απραξίας, καθώς είναι αναγκαίο για τη ρευστότητα στον σύλλογο, κάτι που αν τελικά γίνει θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους Καταλανούς.

Εν συνεχεία, με το θέμα του προπονητή Κίκε Σετιέν. Υπό τις οδηγίες του τελευταίου η Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις της, αλλά παράλληλα έφερε και αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, προκαλώντας έτσι ερωτήματα αν ήταν σωστή τελικά η απόφαση της διοίκησης για την απόλυση του προκατόχου του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Πλέον η Μπάρτσα θα κληθεί να αποφασίσει και αν θα συνεχίσει με τον Σετιέν και την επόμενη σεζόν ή θα προβεί στην αντικατάστασή του, ξεκινώντας έτσι το κυνήγι της αναζήτησης του διαδόχου του.

Ακολουθεί το «σίριαλ» με το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι και αν ο Αργεντινός θα παραμείνει στις τάξεις της ομάδας ή θα αποχωρήσει από τον σύλλογο, για να φτάσουμε τελικά και σε ένα ακόμα «σίριαλ», αυτό με τις μεταγραφές. Οι Καταλανοί κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Λαουτάρο Μαρτίνες από την Ίντερ και να ενισχύσουν έτσι την επίθεσή τους.

Έχουν έτοιμο ως έμψυχο αντάλλαγμα τον Αρτούρο Βιδάλ, ενώ και οι Ουμτιτί, Ράκιτιτς, Ζούνιορ Φίρπο είναι υποψήφιοι για να αλλάξουν φανέλα, πόλη και χώρα.

Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε και την υπόθεση του Νεϊμάρ, που για ακόμα ένα καλοκαίρι οι Καταλανοί αναμένεται να διαπραγματευτούν με την Παρί την απόκτηση του Βραζιλιάνου, όπως επίσης και άλλες θέσεις όπου οι «μπλαουγκράνα» φιλοδοξούν να ενισχυθούν.

Οι επόμενοι μήνες για την Μπαρτσελόνα θα είναι κομβικοί και το κακό για τη διοίκησή της, με την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον, είναι πως τα προβλήματα πληθαίνουν και οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός σε μία υπόθεση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην πορεία της ομάδας.