Προσωρινή μείωση 20% στους παίκτες της Μπάγερν

Οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου αποδέχτηκαν την πρόταση της διοίκησης για μείωση των αποδοχών τους κατά 20% ώστε να βοηθηθούν οι υπάλληλοι των Βαυαρών

 Προσωρινή μείωση 20% στους παίκτες της Μπάγερν

Μία – μία οι ομάδες της Bundesliga αρχίζουν να προσαρμόζονται στα νέα οικονομικά δεδομένα που έφερε μαζί της η πανδημία του κορονοϊού.

Μετά την Γκλάντμπαχ, η Μπάγερν Μονάχου έγινε ο δεύτερος σύλλογος από την μεγάλη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος που ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μείωση των μισθών των ποδοσφαιριστών του, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μεγάλη οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η νόσος.

Όπως ανέφεραν τα Μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών αποφάσισαν να αποδεχτούν την πρόταση της διοίκησης του συλλόγου τους για προσωρινή μείωση του μισθού τους κατά 20%, σε μία προσπάθεια να βοηθηθούν έτσι οικονομικά οι υπάλληλοι που εργάζονται στην ομάδα.

Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η «Bild», το παράδειγμα των δύο συλλόγων αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες στην Γερμανία, με την Μπορούσια Ντόρτμουντ να είναι η επόμενη που θα μπει στην λίστα μέσα το επόμενο διάστημα.

Αυτή την στιγμή, οι ποδοσφαιριστές των Βεστφαλών βρίσκονται σε συζητήσεις με τους ιθύνοντες της ομάδας τους για να αποφασίσουν το ύψος των μειώσεων των αποδοχών τους.