Σάουθγκεϊτ: Να βγούμε νικήτες από την μάχη με τον κορονοϊό!

Σε ανοικτή επιστολή του ο εκλέκτορας της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, προς τους φιλάθλους των «τριών λιονταριών» τους κάλεσε να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγεινής για την πρόληψη από τον κορονοϊό.

Σάουθγκεϊτ: Να βγούμε νικήτες από την μάχη με τον κορονοϊό!

Υπό κανονικές συνθήκες, αν δεν είχε εισβάλλει στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων ο κορονοϊος μετά το προσεχές Σαββατοκύριακο θα υπήρχε «παράθυρο» εθνικών ομάδων.

Και στην Αγγλία οι διεθνείς παίκτες θα συγκεντρώνονταν για τα φιλικά κόντρα σε Ιταλία και τη Δανία.

Αντ' αυτού η δράση στη «γηραιά αλβιώνα» ανεστάλλη μέχρι νεοτέρας (και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ασφαλώς...), ενώ το Euro 2020, που ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι μετατέθηκε, από την UEFA, για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, απευθύνθηκε μέσω ανοικτής επιστολής στους φίλους των «τριων λιονταριών» αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί φίλοι της Αγγλίας, νομίζω πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθώ στους οπαδούς μας, αφού αυτές τις ημέρες θα είχε συγκεντρωθεί η ομάδα για τα παιχνίδια του Μαρτίου.

Εκ μέρους όλων μας στέλνω συλλυπητήρια σε όσους έχουν ήδη χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας, αλλά και σε όσους θα υποφέρουν στο προσεχές διάστημα. Οφείλουμε τώρα να δουλέψουμε ομαδικά για να αντιμετωπίσουμε έναν ιό που μας έχει προκαλέσει τόσα προβλήματα. Γι΄αυτό σας παρακαλώ να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και όλα τα μέτρα προστασίας.

Να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Σας παρακαλώ, μην υποφέρετε μόνοι και να θυμάστε ότι αυτή η σπουδαία χώρα έχει ξεπεράσει ανάλογες προκλήσεις στο παρελθόν και μαζί θα το ξανακάνουμε.

Υπό κανονικές συνθήκες θα σας εκπροσωπούσαμε το καλοκαίρι, όμως τώρα είναι προφανές πως δεν είμαστε εμείς στο προσκήνιο Οι ήρωες είναι οι άνδρες κι οι γυναίκες που εξακολουθούν να εργάζονται άκοπα στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας για να φροντίσουν τους φίλους και τις οικογένειές μας.

Όταν θα παίξει ξανά η εθνική Αγγλίας, θα είναι μία περίοδος που η χώρα μας αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος θα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Ελπίζω αυτή η περίοδος να μας βρει πιο κοντά από ποτέ και έτοιμους για τα όμορφα συναισθήματα που δημιουργεί το ποδόσφαιρο.

Εκ μέρους όλων μας, εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειες σας αγάπη και δύναμη για να βγούμε νικητές από τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».