Λουκάκου: «Δεν μπορώ να δω τη μάνα μου, τον γιο μου. Εκτιμάς ό,τι είχες δεδομένο»

Ο αποκλεισμένος στο Μιλάνο Ρομέλου Λουκάκου μίλησε στον Ίαν Ράιτ για τη νέα πραγματικότητα που έχει φέρει ο κορονοϊός στην Ιταλία.

Λουκάκου: «Δεν μπορώ να δω τη μάνα μου, τον γιο μου. Εκτιμάς ό,τι είχες δεδομένο»

Ο Ρομέλου Λουκάκου διένυε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν με την Ίντερ, μέχρι τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού αρχικά στη βόρεια Ιταλία και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, η οποία μετράει πάνω από 3.400 νεκρούς.

Η πραγματικότητα και η καθημερινότητα του Βέλγου επιθετικού ανατράπηκαν πλήρως, όπως φαίνεται από όσα είπε στον άλλοτε φορ και θρύλο της Άρσεναλ, Ίαν Ράιτ:

«Δεν μπορώ να βγω, δεν μπορώ να κάνω προπόνηση. Έχουν περάσει εννέα μέρες από την ημέρα που μπήκαμε στα σπίτια μας. Μας πήραν από την ομάδα ένα ποδήλατο, γιατί αρκετοί παίκτες μένουν σε διαμερίσματα στο κέντρο του Μιλάνου. Δεν είχα κι εγώ πολύ μεγάλο χώρο, αλλά μας έστειλαν μήνυμα από την ομάδα για να μας ρωτήσουν ποιος δεν είχε διάδρομο ή ποδήλατο. Μέσα σε δύο ώρες είχαν όλα τα διαμερίσματα. Μου λείπει η φυσιολογική ζωή.

Μου λείπουν η μητέρα μου και ο γιος μου. Ακόμα και ο αδερφός μου ή ο κόσμος έξω από το σπίτι. Τους σκέφτομαι όλους. Είναι άσχημο. Δεν μπορούμε να έχουμε επαφή με κανέναν. Δεν πηγαίνουμε για προπόνηση, δεν παίζουμε παιχνίδια, δεν βλέπουμε τους οπαδούς μας. Τώρα αρχίζεις να εκτιμάς ό,τι θεωρούσες δεδομένο.

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, γιατί μπορεί να ακουμπήσεις κάτι που να έχει τον ιό. Η μητέρα μου έχει διαβήτη και είναι στις ευπαθείς ομάδες. Δεν μπορώ να πάω στο σπίτι και να την αγγίξω. Δεν βγαίνει από το σπίτι, απλώς πηγαίνει στον κήπο αργά τη νύχτα για να περπατήσει λιγάκι».