Τρομάζει ο Σορεντίνο: «Εάν αυτό συνεχιστεί, δεν θα υπάρξει καλοκαίρι...»

Ο Ιταλός τερματοφύλακας της Τσέρβο, Στέφανο Σορεντίνο, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 2005 έως το 2009 μιλά για τον κορονοϊό

Τρομάζει ο Σορεντίνο: «Εάν αυτό συνεχιστεί, δεν θα υπάρξει καλοκαίρι...»

Έκκληση για παραμονή στο σπίτι λόγω κορονοϊού, και από τον Ιταλό τερματοφύλακα της Τσέρβο, Στέφανο Σορεντίνο, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 2005 έως το 2009:

«Έχουμε κλειδωθεί στο σπίτι για δύο εβδομάδες. Βγήκα μόνο μερικές φορές για ψώνια. Έχω έρθει σε επαφή με το σχολείο μετά από τόσα χρόνια χάρη στις κόρες μου. Και έπειτα υπάρχουν πολλά άλλα μικρά πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις στην καθημερινή ζωή», είπε ο 40χρονος τερματοφύλακας σε συνέντευξή του.
«Ακόμα και εδώ στο Τορίνο, οι άνθρωποι ίσως δεν έχουν ακόμη καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν μας ζητούν τίποτα, απλώς να μείνουμε στο σπίτι. Είναι ένα τεράστιο τεστ, πρέπει να έχουμε σεβασμό για εκείνους που χάνουν τόσους πολλούς αγαπημένους αυτές τις μέρες. Όλοι θέλουμε να τελειώσει σύντομα. Χρειάζεται μόνο αυτό: να μείνουμε στο σπίτι. Εάν αυτό συνεχιστεί, δεν θα υπάρξει καλοκαίρι για να απολαύσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε ακόμα στα σπίτια μας.», πρόσθεσε.

Η Ιταλία είναι και αριθμητικά πλέον η χώρα με το μεγαλύτερα πλήγματα από τον κορωνοϊό. Ξεπέρασε σε νεκρούς και την Κίνα, μετρώντας 3.405 θύματα, με το τελευταίο 24ωρο μόνο να πεθαίνουν 427 άνθρωποι και όπως φαίνεται οι αριθμοί θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Στην Ιταλία πεθαίνουν 18 άνθρωποι την ώρα από κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία ανήλθε χθες, Πέμπτη, σε 41.035. Οι νεκροί έφτασαν τους 3.405. Παράλληλα, 4.440 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Προχθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 35.713 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.978 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 427 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.322 νέα κρούσματα. Άλλα 415 άτομα εξετάσθηκαν και βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531 . Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς.

Ακόμη και τα νεκροταφεία στην Λομβαρδία δεν μπορούν να κάνουν άλλες ταφές λόγω πληρότητας, με το Μπέργκαμο να βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση, καθώς εκεί έχουν χαθεί πάνω από 500 ζωές και χιλιάδες βρίσκονται στα νοσοκομεία με κρούσματα κορωνοϊού. Μία γυναίκα μάλιστα που έχασε τον πατέρα της, ξέσπασε με όσους δεν τηρούν τα μέτρα και δεν μένουν στα σπίτια τους.