UEFA: «Στόχος η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων»

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, αναφέρθηκε στη διακοπή των εγχώριων πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊού αλλά και στο πώς θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές

UEFA: «Στόχος η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων»

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η διακοπή των εγχώριων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη λόγω του κορονοϊού, αρκετοί έτρεξαν να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες γύρω από την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Με δήλωσή του ο Αλεξάντερ Τσεφερίν τόνισε πως η UEFA δεν πρόκειται να πάρει θέση για την ανάδειξη των πρωταθλητών στα εκάστοτε πρωταθλήματα, καθώς αυτό είναι αρμοδιότητα της διοργανώτριας αρχής κάθε πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει πως για την εξέλιξη του ελληνικού πρωταθλήματος αρμόδια θα είναι αποκλειστικά η Super League.

Επιπλέον ο κ. Τσεφερίν υποστήριξε ότι οι υποχρεώσεις των εγχώριων πρωταθλημάτων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, μιας και μετά θα δηλωθούν οι ομάδες που πρόκειται να λάβουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είδα και άκουσα ξανά κάποια fake news ότι τάχα η UEFA θα συμβουλεύσει τις λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους άμεσα και να στέψουν πρωταθλήτριες τις ομάδες που προπορεύονται αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και δεν θα υποδεικνύαμε κάτι τέτοιο (δηλαδή οι ομάδες που προπορεύονται να στεφθούν πρωταθλήτριες) σε καμία ομοσπονδία και σε καμία λίγκα. Η UEFA δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές λίγκες, δεν τις διατάζει».

Το βασικό μέλημα της UEFA είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αλλά αν αυτό δεν συμβεί είναι στην ευχέρεια κάθε λίγκας ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο. Δεν μπορεί η ομοσπονδία να επιβάλει ποιος θα πάρει τον τίτλο, αλλά αυτό που την ενδιαφέρει είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια για την ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων.