Πρόεδρος ιταλικής ομοσπονδίας: «Ο τελικός Champions League στις 27 Ιουνίου, του Europa στις 24»

Ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα δήλωσε πως η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι τελικοί του Champions League και του Europa League την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου

Πρόεδρος ιταλικής ομοσπονδίας: «Ο τελικός Champions League στις 27 Ιουνίου, του Europa στις 24»

Τηλεδιάσκεψη με τις ομοσπονδίες είχε η UEFA με σκοπό να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπό τη σκιά του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του αποκάλυψε πως η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου οι τελικοί του Champions League και του Europa League.

Ο τελικός του Champions League προορίζεται για τις 27 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα αυτός του Europa League στο Γκντανσκ.

Όσον αφορά τα εθνικά πρωταθλήματα οι εναπομείνασες αγωνιστικές είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για εμάς τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν προτεραιότητα. Χάρη στην αναβολή του Euro, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ορίσουμε ημερομηνίες ανάμεσα σε Μάιο και Ιούνιο, ελπίζοντας ότι θα προλάβουμε το ορόσημο της 30ής του μήνα. Αν όχι, θα ζητήσουμε, όπως και η Ισπανία, περιθώριο δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούλιο».