UEFA: Όλες οι ημερομηνίες για Euro, Champions League και εθνικά πρωταθλήματα

Η πολωνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου γνωστοποίησε τις αποφάσεις της UEFA για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, το Euro 2020 και τα Champions League, Europa League. Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες.

UEFA: Όλες οι ημερομηνίες για Euro, Champions League και εθνικά πρωταθλήματα

Ύστερα από στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και τους συλλόγους, η UEFA πήρε τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με όλες τις διοργανώσεις που την αφορούν σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο, τις οποίες και γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής της η πολωνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, η UEFA ενημέρωσε για όλες τις μεταθέσεις ημερομηνιών λόγω του κορονοϊού σε εθνικά πρωταθλήματα, Champions League, Europa League και φυσικά για το Euro του 2020, το οποίο ως γνωστό θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021.

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις:

Οι αποφάσεις για το Euro 2020

1. Το τουρνουά Euro 2020 μεταφέρθηκε για το 2021 (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου).

2. Οι φιλικοί αγώνες και τα πλέι οφ για το Euro θα αναβληθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

3. Οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2021 θα διεξαχθούν σε διαφορετική ημερομηνία.

4. Τα τουρνουά Euro U21 / Euro των γυναικών, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021, θα διεξαχθούν σε διαφορετική ημερομηνία.

5. Οι ομάδες θα υποχρεωθούν να απελευθερώσουν τους παίκτες τους για όλους τους αγώνες εθνικών ομάδων που θα γίνουν σε νέες ημερομηνίες.

Οι αποφάσεις για εθνικά πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις

1. Αν η κατάσταση το επιτρέπει, θα καταβληθούν μέγιστες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα και τα ευρωπαϊκά Κύπελλα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

2. Δεν θα υπάρχουν αποκλειστικές ημερομηνίες για παιχνίδια. Στα εθνικά πρωταθλήματα θα μπορούν να γίνουν στα μέσα της εβδομάδας και οι αγώνες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά τα Σαββατοκύριακα.

3. Οι ημερομηνίες των προκριματικών γύρων για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά την περίοδο 2020-21 θα καθοριστούν ανάλογα με την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων. Επιπλέον, έχει αποφασιστεί ο τελικός του Champions League να γίνει στις 27 Ιουνίου και εκείνος του Europa League στις 24 του ίδιου μήνα.