Η απόλυτη ειρωνεία: Η ομάδα της Γιουχάν «δραπέτευσε» από την Ισπανία λόγω κορονοϊού

Από την κινεζική πόλη Γιουχάν ξέσπασε η μόλυνση του κορονοϊού και απλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Η ποδοσφαιρική ομάδα της είχε αποκλειστεί στην Ισπανία και τώρα… δραπετεύει για να επιστρέψει στην Κίνα.

Η απόλυτη ειρωνεία: Η ομάδα της Γιουχάν «δραπέτευσε» από την Ισπανία λόγω κορονοϊού

Η απόλυτη ειρωνεία... Η ποδοσφαιρική ομάδα της Γιουχάν, από την οποία ξεκίνησε ο κορονοϊός και εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, αφού είχε εγκλωβιστεί στην Ισπανία, κατάφερε να αποδράσει, ώστε να αποφύγει την ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Η ομάδα της Γουχάν είχε μείνει στην Ισπανία περίπου ενάμιση μήνα, ωστόσο δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Κίνα εξαιτίας των περιορισμών που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για τον κορονοϊό. Σκόπευε να φύγει από την Ιβηρική γύρω στον Φεβρουάριο, αλλά δεν ήταν μπορούσε να επιστρέψει στη βάση της λόγω των περιορισμών. Με τα πρώτα κρούσματα να κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ισπανία, μετακόμισε στα νότια της χώρας, όπου διέμενε εκεί τον υπόλοιπο καιρό και υπολόγιζε να μείνει ως το τέλος Μαρτίου.

Τώρα, βλέποντας την κατάσταση στην Ισπανία και με τη χώρα να έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επίσπευσε την αναχώρησή της, καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται τάχιστα στην Ευρώπη.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα εκεί (σ.σ. Κίνα) τώρα» δήλωσε ο Χοσέ Γκονζάλες, ο Ισπανός προπονητής της ποδοσφαιρικής Γιουχάν στο Associated Press, για να συνεχίσει: «Το κινεζικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει πιθανότατα στις αρχές Μαΐου. Θα πρέπει να μπούμε σε καραντίνα όταν φτάσουμε, οπότε όσο πιο γρήγορα φύγουμε τόσο το καλύτερο».

Η ομάδα, θα μεταβεί αρχικά στην Σενζέν, όπου αναμένεται να ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το κινεζικό πρωτάθλημα, το οποίο αναμένονταν να ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πόλη της Γιουχάν, ήταν το επίκεντρο της εξάπλωσης του κορονοϊού. Από εκεί εξαπλώθηκε τάχιστα και σε άλλες χώρες και μόλυνε περισσότερους από 145.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και απαριθμεί 5.400 θανάτους.

Η Ισπανία αναγκάστηκε να ακολουθήσει την Ιταλία και να επιβληθούν στη χώρα αυστηρά μέτρα περιορισμού, να κλείσουν τα σύνορα και να μειωθούν οι επαφές των ανθρώπων για την επιβράδυνση της μόλυνσης. Οι υγειονομικές αρχές στην Ισπανία δήλωσαν πως έχουν μολυνθεί πάνω από 5.700 άνθρωποι και τις επόμενες ημέρες περιμένουν τα κρούσματα να είναι πάνω από 10.000.

Την ίδια ώρα στη Κίνα, τα κρούσματα έχουν μειωθεί και περισσότεροι από 65.000 ανάρρωσαν από τον κορονοϊό. Η Κυβέρνηση έχει ελαφρύνει τα μέτρα περιορισμού, ανάμεσα στις πόλεις και αυτή της Γιουχάν. Κανένας από τους παίκτες της Γιουχάν Ζαλλ δεν μολύνθηκε όταν η ομάδα έφτασε στην Ισπανία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, αλλά η γιαγιά ενός παίκτη ήταν μεταξύ των θυμάτων από τον κορονοϊό.

Παρ΄όλα αυτά η ομάδα ήταν μακριά από το αρχικό ξέσπασμα του κορονοϊού και οι ισπανικές αρχές έπρεπε να δηλώσουν πως δεν υπήρχε κανείς λόγος ανησυχίας στους πολίτες από την άφιξη της κινεζικής ομάδας τον Ιανουάριο. Τρεις παίκτες είχαν φτάσει αργότερα από την υπόλοιπη ομάδα και έπρεπε να μπουν σε καραντίνα πριν ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα.

ΠΗΓΗ: euronews.com