Ligue 1: Σταθερά στην τετράδα η Λιλ, 1-0 τη Λιόν (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Η Λιλ νίκησε τη Λιόν με 1-0 και διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη Ligue 1.

Ligue 1: Σταθερά στην τετράδα η Λιλ, 1-0 τη Λιόν (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Με άλλο ένα γκολ του Ρεμί στη φετινή σεζόν η Λιλ ξεπέρασε το εμπόδιο της Λιόν και συνέχισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «λιλουά» προηγήθηκαν στο 33' και από εκείνο το χρονικά σημείο κατάφεραν ουσιαστικά να εξασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Από την άλλη η Λιόν παρέμεινε στην έβδομη θέση, εκεί όπου συγκατοικεί μαζί με τις Μονπελιέ και Μονακό.

Σε άλλα παιχνίδια της ημέρας...

Ισοπεδωτική ήταν η Ρεν στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Μονπελιέ για την 28η αγωνιστική της Ligue 1, καθώς συνέτριψε την αντίπαλό της με το επιβλητικό 5-0.

Νωρίτερα οι Σεντ Ετιέν και Μπορντό μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (1-1), ενώ την αγωνιστική δράση της Κυριακής (8/3) ολοκλήρωσε η αναμέτρηση της Λιλ με τη Λιόν, όπου...

To Σάββατο...

Με ένα ματς λιγότερο απ' ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, διεξήχθη η αγωνιστική δράση στη Ligue 1 το Σάββατο (7/3), καθώς ο αγώνας ανάμεσα στο Στρασβούργο και την Παρί Σεν Ζερμέν αναβλήθηκε λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Από τα παιχνίδια που διεξήχθησαν, ξεχώρισε αναμφίβολα η ήττα της Μονακό από τη Νις, η οποία μάλιστα ήρθε και με δραματικό τρόπο. Συγκεκριμένα, οι Μονεγάσκοι είχαν προηγηθεί στο ματς με τον Μπεν Γεντέρ, ωστόσο αρχικά ισοφαρίστηκαν στο 59' από τον Ντόλμπεργκ, ο οποίος σκόραρε ξανά στο τελευταίο λεπτό για το τελικό 2-1!

Πολύ πιο εύκολα από τη Μονακό «έπεσε» η Ναντ, η οποία δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο στις αρχές του β' μέρους από την Ανζέ, με συνέπεια να ηττηθεί με σκορ 2-0.

Την Παρασκευή...

Ο ορισμός της ποδοσφαιρικής «αυτοκτονίας» ήταν για τη Μαρσέιγ το εντός έδρας ματς με αντίπαλο την αδύναμη μεν μαχητική μεν Αμιάν το βράδυ της Παρασκευής (6/3).

Οι Μασσαλοί ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 μέχρι το 83', ωστόσο δέχθηκαν δύο γκολ από εκείνο το σημείο κι έπειτα (με το δεύτερο να έρχεται στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων), με αποτέλεσμα να μείνουν στο 2-2!

Το προφίλ της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (6/3)

Μαρσέιγ – Αμιάν 2-2 (45'+1' Σανσόν, 57' Παγέ – 83' πέν. Ζιρασί, 90'+5' Γκόντος)

Σάββατο (7/3)

Στρασβούργο – Παρί Σεν Ζερμέν ΑΝΑΒΟΛΗ

Νις – Μονακό 2-1 (59', 90' Ντόλμπεργκ - 32' Μπεν Γεντέρ)

Ντιζόν – Τουλούζ 2-1 (40' Μεντίλ, 53' Αγκουέρντ - 41' Μπουαγκάρ)

Ανζέ – Ναντ 2-0 (48' Μπομπισόν, 53' Τομά)

Μετς – Νιμ 2-1 (7' Ενγκέτ, 81' Μπογέ - 49' Ντεού)

Ρεμς – Μπρεστ 1-0 (37' Τουρέ)

Κυριακή (8/3)

Σεντ Ετιέν – Μπορντό 1-1 (68' Μπουανγκά - 65' Μάτζα)

Ρεν – Μονπελιέ 5-0 (9' Μαουάσα, 28', 87' πέν. Ουνού, 68' Τετ, 73' πέν. Ντελ Καστίγιο)

Λιλ – Λιόν 1-0 (33' Ρεμί)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ