Η Μπάγερν Μονάχου προτίμησε τον... σπόνσορα από τους οπαδούς της!

Η στάση των διοικούντων της Μπάγερν Μονάχου υπέρ του προέδρου της Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ και κατά των εκδρομέων της σχετίζεται και με το ότι είναι εκ των βασικών χορηγών της!

Η Μπάγερν Μονάχου προτίμησε τον... σπόνσορα από τους οπαδούς της!

Ούτε η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης, στο κλάσικο, επί της Μπαρτσελόνα, που την επανέφερε στην κορυφή της Primera Divisi;on, ούτε η ήττα της Λίβερπουλ, από τη Γουότφορντ, που δεν επέτρεψε στους «κόκκινους» να πάρουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια αήττητοι, ήταν το κορυφαίο γεγονός των προηγούμενων ημερών σε διεθνές επίπεδο.

Γιατί τα ανωτέρω τα έχουμε ξαναδεί και θα τα ξαναδούμε (ζωή να’ χουμε)...

Αντίθετα, πρωτοφανές ήταν το «σκηνικό» στο Σίνσχαϊμ όπου παίκτες, προπονητής και παράγοντες της Μπάγερν Μονάχου τα έβαλαν (με μπόλικα ....γαλλικά!) με τους οπαδούς της ομάδας τους, γιατί δεν συμμορφώθηκαν «προς τας υποδείξεις» του διαιτητή Κρίστιαν Ντίνγκερτ, να κατεβάσουν πανό που έβριζε χυδαία τον, προόεδρο της γηπεδούχου Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ.

Ο Χάνσι Φλικ (πρώην προπονητητής της γηπεδούχου, την 5ετία 2000-05) πήγε κάτω από την κερκίδα των εκδρομεών των Βαυαρών και «τους τα είπε ένα χεράκι», οι Αλάμπα, Κίμιχ, Ραφίνια (στα ισπανικά) ομοίως, αφού, παρά την μικρή διακοπή που προηγήθηκε, για συστάσεις, εκείνοι ανάρτησαν εκ νέου το πανό (που ανέγραφε ότι ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Γερμανικού Νότου είναι γιος... ιεροδούλου κι ότι η Π.Ο. δεν είχε τηρήσει τις υποσχέσεις της), μ’ αποτέλεσμα ο διαιτητής να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο 77ο λεπτό.

Εκείνοι που πήγαν ήταν μόνο οι παίκτες των γηπεδούχων. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν προσπαθώντας να μεταπείσουν τους υποστηρικτές τους.
Άλλωστε το σκορ ήταν 0-6, ποιος ο λόγος για διακοπή και κίνδυνος απώλειας του αγώνα «στα χαρτιά» λόγω διακοπής;


Μάλιστα, για να αποσυρθεί το επίμαχο πανό, επιστρατεύθηκαν «τα μεγάλα μέσα»: τόσο ο τεχνικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, αλλά κυρίως ο πρόεδρος του Δ.Σ. Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε κι ο (αντί- Χένες πλέον) Όλιβερ Καν στην πρώτη του δύσκολη αποστολή.

Όλοι τους πρώην «σημαίες» της ομάδας...

Το ματς με τα πολλά -και μετά από 20λεπτη διακοπή- επανάρχισε με τους παίκτες των δύο ομάδων να έχουν συμφωνήσει πως δεν θ’ αγωνιστούν στο υπόλοιπο, σχηματίζοντας στο γήπεδο ένα ατελείωτο «κορόϊδο» κι αναταλλάσοντας πασούλες!

Απόφαση που παρότι συνιστά διακωμώδηση του αθλήματος έγινε ανεκτή από το διαιτητή κι είχε ...σάουντρακ τα χειροκροτήματα των φίλων των γηπεδούχων αλλά και τις ύβρεις των Βαυαρών εκδρομέων...

Στο φινάλε παίκτες, διοικούντες και προπονητές της Μπάγερν Μονάχου ένωσαν το χειροκρότημα τους με εκείνο των φίλων της Χόφενχαϊμ, προς τον, συγκινημένο, Ντίτμαρ Χοπ, που είχε κατεβεί στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τον «Κάλε» και άπαντες, παρά τη βροχή, πήγαν μπροστά στο «πέταλο» των γηπεδούχων, γυρνώντας την πλάτη, σημειολογικά, στο απέναντι, με τους φίλους των «κόκκινων»!

Άπαντες επαίνεσαν την, θεσμική, στάση της Μπάγερν Μονάχου, που έμεινε μακριά από κάθε λογική ποδοσφαιρικού λαϊκισμού.
Όχι μόνο εκείνη την ημέρα, αλλά ανακοινώνοντας, τις επόμενες, ότι συστήνει επιτροπή για τη διερεύνηση του περιστατικού κι ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια στις αρχές. Άλλωστε ο Ρουμενίγκε είχε μιλήσει για «ντροπή»...

Η οπαδική συμμαχία Βαυαρών και Βεστφαλών!

Το οξύμωρο είναι πως οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου συντάχθηκαν με εκείνους της Μπορούσια Ντόρτμουντ (της κύριας αντιπάλου της ομάδας τους στη διεκδίκηση των τίτλών, δηλαδή!)– αποδεικνύοντας ότι στην Γερμανία υπάρχει «οπαδικό κίνημα» - λόγω της τιμωρίας που απαγορεύει σε Βεστφαλούς οπαδούς να πάνε στο Σινσχάιμ, για τα επόμενα δύο χρόνια, μετά από ανάλογη συμπεριφορά τους κατά του Χοπ.

Άλλωστε ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους φίλους πολλών Γερμανικών ομάδων (σ. προ ημερών πανό με το πρόσωπο του, στοχοποιημένο, σήκωσαν κι οι φίλοι της Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ στο ματς με την Χόφενχαϊμ) που «του τα ψέλνουν» γιατί καταστρατηγεί τον κανονισμό που προβλέπει ότι η μετοχική σύνθεση των ποδοσφαιρικών συλλόγων αποτελείται από 50%+1 μέλη και το υπόλοιπο από μετόχους.

Καθεστώς που στοχεύει στη διατήρηση της λαϊκότητας του αθλήματος.

Η 3η ομάδα που δεν ισχύει το 50% +1 των μελών...

Αντίθετα η Χόφενχαϊμ είναι η μόλις τρίτη ομάδα της Bundesliga, μετά τις Μπάγερ Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ, όπου δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός.

Κι αν αμφότερες συστήθηκαν, ως ομάδες εργαζομένων, στις βιομηχανίες Bayer (το 1904) και Volckwagen (το 1945), αντίστοιχα, απολαμβάνοντας ειδικού καθεστώτος, φαίνεται πως το ίδιο ισχύει και για τη Χόφενχαιμ του Χοπ!

Ο οποίος, καταβάλλοντας πακτωλό εκατομμυρίων, διατηρεί στην κορυφαία κατηγορία, από το 2008, μια ομάδα που εκπροσωπεί ένα χωριό (για τα Γερμανικά δεδομένα) 3.500 κατοίκων, της επαρχίας Σινσχάϊμ!

To θέμα, ωστόσο, είναι γιατί οι ιθύνοντες της Μπάγερν Μονάχου τάχθηκαν υπέρ ενός παράγοντα μιας, ανταγωνιστικής, ομάδας κι όχι με τους οπαδούς τους;

Κι εδώ είναι το «ζουμί» της υπόθεσης: τα κίνητρα των ιθυνόντων των Βαυαρών δεν είναι τόσο αθώα.

Ή, τέλος πάντων, δεν μπορεί, βάσιμα, να το ισχυριστεί κάποιος, όταν από τους κύριους χορηγούς της ομάδας είναι η πολυεθνική εταιρία λογισμικού SAP (σ. στο παρελθόν χορηγός του μπασκετικού Ολυμπιακού).

Της οποίας ιδρυτής είναι (το μαντέψατε;) ο Ντίτμαρ Χοπ!

Κοινώς οι Βαυαροί επέλεξαν από το να κακοκαρδίσουν το χορηγό τους (ένας από τους πλουσιότερους Γερμανούς με περιουσία που υπολογίζεται στα 5,3 δις ευρώ!) να σταθούν απέναντι στους οπαδούς τους...

Δηλαδή, αντί για εκείνους που στηρίζουν την ομάδα με το υστέρημα τους, για δεκαετίες, προτίμησαν τα ζεστά εκατομμύρια του σπόνσορινγκ.

Ωραίο που είναι το «μοντέρνο» ποδόσφαιρο...