Το παιδί φαινόμενο της Ντόρτμουντ (vid)

Ο Γιουσούφα Μουκόκο με 30 γκολ τη φετινή σεζόν είναι το πιο ελπιδοφόρο ταλέντο της Μπορούσια.

Το παιδί φαινόμενο της Ντόρτμουντ (vid)

Ένα παιδί 13 ετών κλέβει την παράσταση στο Ντόρτμουντ. Ο λόγος για τον Γιουσούφα Μουκόκο. Πρόκειται για τον σούπερ σταρ της Μπορούσια, ο οποίος έχει αναγκάσει ήδη μεγάλα Μέσα της Γερμανίας να του αφιερώνουν πολύ χώρο. Μόλις στα 13 του χρόνια έχει καταφέρει να σκοράρει 30 γκολ την τρέχουσα σεζόν.

Ο Μουκόκο κάνει αισθητή τη παρουσία του στη Γερμανία σκοράροντας κατά ριπάς. Το ματς που τον έκανε ευρέως γνωστό στο κοινό της Ντόρτμουντ ήταν το ντέρμπι του μίσους με τη Σάλκε. Αγωνίστηκε με την Κ-17 της Μπορούσια σε εκείνο το ματς που έληξε 4-4 και πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Ο Μουκόκο έχει ήδη βάλει 30 γκολ με την Κ-17 της Ντόρτμουντ με αποτέλεσμα να είναι το πιο «καυτό» όνομα στη Γερμανία.

Είναι ένα παιδί που γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2004 και η Ντόρτμουντ απέσπασε την υπογραφή του πέρσι από την Σεντ Πάουλι. Θεωρείται ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει αν αυτό το παιδί καταφέρει να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας της Ντόρτμουντ.