Πώς η κατάκτηση του Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι επηρεάζει τα ευρωπαϊκά όνειρα της Γουλβς

Η Γουλβς, εκτός από τα φετινά με τον Ολυμπιακό, κάνει όνειρα και για τη νέα σεζόν στην Ευρώπη. Πώς επηρεάζονται αυτά από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πώς η κατάκτηση του Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι επηρεάζει τα ευρωπαϊκά όνειρα της Γουλβς

Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι σημαίνει ότι τουλάχιστον μια ακόμη ομάδα από την Αγγλία θα βγει του χρόνου στην Ευρώπη καθώς ο νικητής της διοργάνωσης παίρνει αυτόματα μια θέση στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει το εισιτήριο για το Champions League μέσω της θέσης της στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι έξοδο στο Europa League μέσω του πρωταθλήματος θα κερδίσει και η ομάδα που θα τερματίσει έκτη.

Μπορεί όμως η Σίτι να κατακτήσει και το FA Cup, όπως συνέβη πέρσι. Σε αυτή την περίπτωση άλλη μια θέση θα ελευθερωθεί για την Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος. Η τυχερή θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει έβδομη.

Ωστόσο, η κατάσταση περιπλέκεται από την τιμωρία της Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών για παραβιάσεις των κανονισμών του Financial Fair Play.

Bέβαια έχει προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο. Ωστόσο, εάν η έφεση απορριφθεί, τότε ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Premier League θα εξασφαλίσει και η όγδοη ομάδα!

Η Γουλβς η ο οποία στους «16» του Europa League θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, βρίσκεται τώρα στην 6η θέση και κάνει όνειρα ακόμη και για είσοδο στην τετράδα, που εξασφαλίζει συμμετοχή στο Champions League!

Δείτε τη βαθμολογία στις 8 πρώτες θέσεις