Χάμσικ: «Θαύμα» να αποκλείσει η Νάπολι τη Μπαρτσελόνα...

Ο νυν άσος της κινεζικής Ντάλιαν, Μάρεκ Χάμσικ, μίλησε για τον αποψινό (22.00, OTE Sport 2 HD) αγώνα της Νάπολι με τη Μπαρτσελόνα για τους «16» του Champions League, αλλά και για την κατάσταση στην Κίνα με τον κορονοϊό.

Χάμσικ: «Θαύμα» να αποκλείσει η Νάπολι τη Μπαρτσελόνα...

Από πέρσι τον Φεβρουάριο ο Μάρεκ Χάμσικ αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κίνας με τη φανέλα της Ντάλιαν Γιφάνγκ και τόσο η αποψινή μάχη της Νάπολι με τη Μπαρτσελόνα, όσο και το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται στην «καρδιά» της επιδημίας του κορονοϊού, καθιστά τις απόψεις του ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Ο 32χρονος Σλοβάκος μίλησε στη Marca, χρίζοντας απόλυτο φαβορί της σημερινής αναμέτρησης τη Μπάρτσα, ενώ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα με τα χιλιάδες κρούσματα του κορονοϊού.

- Πώς είναι η κατάσταση εκεί με τον κορονοϊό;

Τον Ιανουάριο τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, όμως τώρα είναι ανησυχητικά. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως πρέπει να σεβαστούμε τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας.

- Τι λένε οι φίλοι σου στη Νάπολι για το γεγονός ότι ο ιός εξαπλώθηκε και στην Ιταλία;

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και δυστυχώς τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Ας ελπίσουμε η κατάσταση να βελτιωθεί σύντομα για το καλό όλων...

- Μοιάζει με «θαύμα» η πιθανότητα να αποκλείσει η Νάπολι τη Μπαρτσελόνα. Τι πιστεύεις;

Όντως μοιάζει με θαύμα, όμως στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Η Νάπολι πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια. Στο Σαν Πάολο είμαστε δυνατοί, έχουμε νικήσει τους πάντες εκεί. Κερδίσαμε τη Λίβερπουλ, φέραμε ισοπαλία με την Παρί. Θα είναι δύσκολα για τη Μπάρτσα.

- Τι πρέπει να κάνει η Νάπολι για να νικήσει τη Μπαρτσελόνα;

Η Μπαρτσελόνα παίζει το συνηθισμένο της στυλ με μεγάλη κατοχή της μπάλας, ενώ έχει και τον καλύτερο στον κόσμο, τον Μέσι. Δεν πρέπει, όμως, να διστάσουμε να επιτεθούμε, έχουμε δει ότι η Μπάρτσα είναι ευάλωτη πίσω.

- Αν ο Μέσι είναι στο 100%, είναι σχεδόν αδύνατο να ηττηθεί η Μπάρτσα;

Αν δούμε τι έκανε και στο ματς με την Έιμπαρ (σ. πέτυχε τέσσερα γκολ), φαίνεται αδύνατο! Αλλά στο ποδόσφαιρο κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Αν η Νάπολι καταφέρει να περιορίσει τον Λέο, έχουμε πιθανότητες.