Η Μπελεντίγεσπορ πήρε το Κύπελλο από τη Φενέρμπαχτσε (vid)

Η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε με 3-2 και πανηγύρισε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της.

Η Μπελεντίγεσπορ πήρε το Κύπελλο από τη Φενέρμπαχτσε (vid)

Σε ένα αγωνιώδη τελικό που έλαβε χώρα στο Ντιγιάρμπακιρ η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ έκανε την έκπληξη και στέρησε το Κύπελλο Τουρκίας από την Φενέρμπαχτσε.

Η Ακχισάρ στην παρθενική της εμφάνιση σε τελικό Κυπέλλου κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι από το φαβορί του τελικού το οποίο εμφανίστηκε κατώτερο των προσδοκιών. Το σκορ άνοιξε στο 32' ο Μιγκέλ Λόπες με τον Φερναντάο να ισοφαρίζει για την Φενέρ στο 56΄.

Οι κυπελλούχοι δεν τα παράτησαν και πήραν ξανά το προβάδισμα χάρη σε τέρμα του Αμπτνούλ Σισοκό στο 70'. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Έλντερ Μπαρμπόζα σκόραρε για το 3-1 κλειδώνοντας την νίκη για την ομάδα του. Η Φενέρμπαχτσε το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 με τέρμα του Σόουζα.

ΑΚΧΙΣΑΡ: Εζτιούρκ, Μιγκέλ Λόπες, Οσμάνπασά, Γιουμλού, Μπαϊράμ, Αμπντούλ Σισοκό, Τσεβικέρ (80' Κελές), Αϊντογκντού, Αγίκ (51' Νουνκέ), Έλντερ Μπαρμπόζα, Τσελίκ (90' Τασντελέν).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ντεμιρέλ, Εζμπαϊρακλί, Σκρτελ, Νόιστεντερ, Καλντιρίμ, Τοπάλ, Σόουζα, Ποτούκ (46' Φερναντάο), Σαεσού (86' Φίνσεντ Γιάνσεν), Ζιουλιάνο, Σολδάδο (67' Βαλμπουενά).

Δείτε τα γκολ του τελικού: