Καβάνι, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν!

Με το γκολ του κόντρα στην Μπορντό ο Έντινσον Καβάνι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν που φτάνει τα 200 γκολ με την φανέλα της ομάδας.

Καβάνι, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν!

Ο Έντινσον Καβάνι κατέχει πλέον μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Μπορντό (σ.σ. οι πρωταθλητές νίκησαν με 4-3), έγινε ο πρώτος παίκτης των πρωτευουσιάνων, που έφθασε τα 200 γκολ με την φανέλα της διάσημης ομάδας.

Μέχρι προσφάτως, ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν ήταν... απολύτως ασφαλής στην Παρί, καθώς ήθελε να πάρει μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ και ο Τόμας Τούχελ δεν έδειχνε να τον προτιμά για την αρχική 11αδα. Στην αναμέτρηση με την Μπορντό, ο Καβάνι πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά σε εντός έδρας αγώνα από τον περασμένο Αύγουστο και φρόντισε να γράψει ιστορία.

Ήταν το 25ο λεπτό του αγώνα και η Μπορντό είχε προηγηθεί μέσα στο Παρίσι. Ο Άνχελ Ντι Μαρία σέντραρε και ο Καβάνι ισοφάρισε με κεφαλιά γνωρίζοντας την αποθέωση από συμπαίκτες και φιλάθλους.

Ο Καβάνι κατάφερε να φθάσει στο... ορόσημο των 200 τερμάτων σε μόλις 298 αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει ένα γκολ σε κάθε... 0,67 αγώνες. Και στην ιστορία της Παρί ΣΖ, μόνο ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (156 γκολ σε 180 αγώνες, 0,87) και ο Κιλιάν Μπαπέ (85 γκολ σε 117 αγώνες, 0,73) έχουν καλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος.

Από το 2014 που φόρεσε την φανέλα της Παρί για πρώτη φορά, ο Καβάνι έχει κατακτήσει 18 τίτλους, ενώ με αυτόν στην σύνθεση της, η γαλλική ομάδα μετρά 73% σε νίκες, 16% σε ισοπαλίες και μόλις 11% σε ήττες. Από τα 200 γκολ του, ο Ουρουγουανός άσος έχει σημειώσει 133 με το δεξί πόδι, 34 με το αριστερό, 31 με κεφαλιά και δύο με άλλο μέρος του σώματος του. Ο έμπειρος επιθετικός, έχει πετύχει 151 τέρματα στην εξέλιξη του αγώνα, δέκα από κόρνερ, τρία από ελεύθερα λακτίσματα, δέκα μετά από πάσα σε ελεύθερο λάκτισμα και 26 από την «άσπρη βούλα» του πέναλτι.

Η... αγαπημένη του διοργάνωση, είναι το Σαμπιονά, όπου έχει σκοράρει 138 φορές, ενώ έχει «βρει δίχτυα» 30 φορές στο Champions League, 16 στο κύπελλο Γαλλίας, 15 στο γαλλικό Λιγκ Καπ και μία φορά στο εγχώριο Σούπερ Καπ.

Ο Καβάνι έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην Μονακό, έναντι της οποίας έχει σημειώσει 15 γκολ, ενώ στον σχετικό πίνακα, ακολουθούν η Σεντ Ετιέν, η Γκινγκάμπ και η Μπορντό με 12 παραβιάσεις, καθώς επίσης οι Ναντ και η Λιόν, που έχουν δεχθεί από εννέα γκολ από τον Ουρουγουανό άσο.

Όσον αφορά στους τερματοφύλακες «θύματα» του Καβάνι, ο Ρουφιέρ έχει δεχθεί 11 τέρματα, ο Σούμπασιτς 10, ο Λόπες οκτώ και οι Καρασό, Βερκούτρ από επτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ