Κορονοϊός και ποδόσφαιρο - Οι σκέψεις για τα ματς στην Ιταλία σε Champions League και Europa

Τι ετοιμάζουν οι Ιταλοί και τι η UEFA για του αγώνες στο Champions League.

Κορονοϊός και ποδόσφαιρο - Οι σκέψεις για τα ματς στην Ιταλία σε Champions League και Europa

H πιθανότητα αναβολής του ματς-τίτλου στην Serie Α, ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ιντερ, λόγω κορονοϊού (COVID-19), φαίνεται ότι απομακρύνεται.

Η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται, για τις επόμενες έξι με επτά ημέρες, όλες οι αθλητικές συναντήσεις να διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, εάν η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, δεν μεταφερθεί σε άλλη πόλη, θα διεξαχθεί δίχως φιλάθλους.

Το σενάριο αυτό, επεξεργάζεται η κυβέρνηση και ο υπουργός αθλητισμού, Βιτσέντζο Σπανταφόρα, θα το ανακοινώσει σήμερα επίσημα.

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί στο Μιλάνο η ρεβάνς του αγώνα της Ιντερ με τη βουλγαρική Λουντογκόρετς για το Europa League, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό και στην UEFA. Σύμφωνα λοιπόν με την Gazzeta Dello Sport, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, το παιχνίδι να γίνει μεν κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται σε επαφές με την αντίστοιχη ιταλική, καθώς το ενδεχόμενο να γίνει το ματς χωρίς κόσμο είναι πολύ πιθανό.

Δεν είναι βέβαια μόνο η Ιντερ που αγωνίζεται στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Στην ίδια διοργάνωση παίζει η Ρόμα, η οποία ωστόσο έπαιξε κανονικά το παιχνίδι της στο πρωτάθλημα, ενώ στο Champions League αγωνίζονται και η Γιουβέντους, η Νάπολι και η Αταλάντα, με τις πρώτες δύο να παίζουν αυτή την εβδομάδα. Η Νάπολι μάλιστα παίζει εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σενάριο αντίστοιχο με αυτό της αναμέτρησης Ιντερ- Λουντογκόρετς.

Να θυμίσουμε ότι περισσότεροι από 150 αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χόκεϊ έχουν αναβληθεί τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην Ιταλία. Στη Serie A αναβλήθηκαν οι αγώνες Αταλάντα-Σασουόλο, Βερόνα-Κάλιαρι, Ίντερ-Σαμπντόρια και Τορίνο - Πάρμα.