Φέρνει χρήμα από το… πουθενά ο Γιάνκοβιτς

Η Φιορεντίνα θέλει τον νεαρό άσο της Παρτιζάν και στον Ολυμπιακό τρίβουν τα χέρια τους αν γίνει αυτή η μεταγραφή.  

Φέρνει χρήμα από το… πουθενά ο Γιάνκοβιτς

Από την Ακαδημία της Παρτιζάν ήρθε στον Ολυμπιακό και είναι αλήθεια πως από τις πρώτες του στιγμές είχε δείξει πως έχει προσόντα και δυνατότητες για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Ο λόγος για τον Μάρκο Γιάνκοβιτς, ο οποίος δεν πήρε ευκαιρίες στους Πειραιώτες. Είχε δανεισμούς και επέστρεψε τελικά στην Παρτιζάν.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε βρει στο δρόμο του την ομάδα του Πειραιά και στα δύο ματς ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε ξεχωρίσει. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική και μάλιστα είχε τραβήξει και τα βλέμματα των «ερυθρόλευκων» αν και γνώριζαν τι παίκτης είναι και τι μπορεί να κάνει.

Η Παρτιζάν δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στη Σερβία, αφού ο Ερυθρός Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος. Παρόλα αυτά ο Μάρκο Γιάνκοβιτς ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Συνολικά έκανε 40 συμμετοχές με τη φανέλα της Παρτιζάν σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας έξι γκολ και εννιά ασίστ.

Μπορεί η ομάδα του να μην κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο, όμως, εκείνος κατάφερε να διακριθεί και να κάνει μία πολύ καλή σεζόν και όλα δείχνουν πως η επόμενη ομάδα του θα είναι μακριά από τη Σερβία. Ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν τη Φιορεντίνα να εξετάζει την περίπτωση του Μάρκο Γιάνκοβιτς, τον οποίο τον θεωρεί σπουδαίο ταλέντο και αναμένεται να κάνει κίνηση για να τον αποκτήσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι Σέρβοι, οι οποίοι επισημαίνουν πως αν τελικά γίνει η μεταγραφή στη Φιορεντίνα η Παρτιζάν δεν θα εισπράξει όλο το χρηματικό ποσό. Ο Ολυμπιακός διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή κάτι που σημαίνει πως τα μισά χρήματα θα πρέπει να μπουν στα ταμεία του συλλόγου του Πειραιά. Ποσά δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως, οι Σέρβοι επισημαίνουν ότι η Παρτιζάν τον Ιανουάριο είχε απορρίψει πρόταση 3 εκατ. ευρώ από την Αμιάν. Υπολογίζεται πως το ποσό θα είναι μεγαλύτερο και στον Ολυμπιακό θα έρθουν λεφτά από το… πουθενά. Για τους Σέρβους το πιθανότερο είναι πως ο παίκτης θα πάει στη Φιορεντίνα, διότι οι διοικήσεις των δύο συλλόγων διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.