Το γράμμα νεαρού φίλου της Μάντσεστερ και η απάντηση του Κλοπ!

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε ένας μικρός φίλος της Μάντσεστερ, ο οποίος έστειλε γράμμα στον προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ. Τι ζήτησε ο νεαρός φίλαθλος της Γιουνάιτεντ και τι απάντησε ο Γερμανός προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

Το γράμμα νεαρού φίλου της Μάντσεστερ και η απάντηση του Κλοπ!

Φοβερός ένας νεαρός φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε γράμμα στον προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, με τον τελευταίο να απαντά με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Ο μόλις 10 ετών φίλος της Γιουνάιτεντ, Ντάρα Κέρλεϊ, βλέποντας την μεγάλη αντίπαλο να μην σταματά πουθενά και να μην χάνει στην Αγγλία, εδώ 13 μήνες (!), έγραψε γράμμα στον Γιούργκεν Κλοπ, ζητώντας του να σταματήσουν να νικούν!

Το γράμμα του 10χρονου Κέρλεϊ

«Αγαπητέ Γιούργκεν Κλοπ, το όνομά μου είναι Daragh. Είμαι 10 ετών. Πηγαίνω στο Glenswilly N.S. στο Ντόνεγκαλ. Υποστηρίζω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο λόγος που γράφω είναι για να παραπονεθώ.

Η Λίβερπουλ νικάει σε πάρα πολλά παιχνίδια. Εάν πάρετε άλλες 9 νίκες τότε θα έχετε το καλύτερο αήττητο σερί στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ άσχημο να είσαι φαν της Γιουνάιτεντ όταν συμβαίνει αυτό.

Οπότε την επόμενη φορά που θα παίξει η Λίβερπουλ, σε παρακαλώ κάντε τους να χάσουν. Θα πρέπει να αφήσετε την άλλη ομάδα να σκοράρει.

Ελπίζω να σας έπεισα να μην πάρετε το πρωτάθλημα ή να κάνετε νίκη σε άλλο ματς ξανά. Δικός σας ειλικρινά, Daragh»


Η απάντηση του Κλοπ

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Γερμανός προπονητής όχι μόνο διάβασε το γράμμα αλλά απάντησε και στον μικρό φίλο της Γιουνάιτεντ που δεν… αντέχει άλλο να βλέπει τη μεγάλη Λίβερπουλ να κερδίζει και να είναι έτοιμη να σηκώσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιούργκεν Κλοπ στον μικρό φίλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Aγαπητέ Dara. Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω που μου έγραψες. Ξέρω πως δεν μου έστειλες καλή τύχη ή κάτι τέτοιο αλλά είναι πάντα ωραίο όταν ακούω έναν νεαρό φαν του ποδοσφαίρου και εκτιμώ πως θέλησες να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου.

Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορώ να ανταποκριθώ στο αίτημά σου, τουλάχιστον όχι κατ' επιλογή μου. Όσο και αν θέλεις να χάσει η Λίβερπουλ, είναι δουλειά μου να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθώ την Λίβερπουλ να νικάει καθώς υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που το θέλουν αυτό, συνεπώς δεν θέλω να τους απογοητεύσω.

Ευτυχώς για σένα, έχουμε χάσει ματς στο παρελθόν και θα χάσουμε ματς στο μέλλον επειδή αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι πως όταν είσαι 10 ετών, νομίζεις ότι τα πράγματα θα μείνουν πάντα όπως είναι τώρα αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορώ να σε διαβεβαιώσω ως ένας άνθρωπος που είναι 52 ετών, είναι πως αυτό δεν ισχύει.

Έχοντας διαβάσει πάντως το γράμμα σου, νομίζω ότι μπορώ να πω με ασφάλεια πως ένα πράγμα που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι το πάθος σου για το ποδόσφαιρο και το σύλλογό σου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τυχερή που σε έχει.

Ελπίζω πως αν είμαστε αρκετά τυχεροί και πάρουμε τη νίκη σε μερικά ακόμα παιχνίδια ή σηκώσουμε ακόμα κάποιους τίτλους, εσύ δεν θα απογοητευτείς, καθώς αν και οι σύλλογοί μας είναι μεγάλοι αντίπαλοι, τρέφουμε επίσης ένα μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Αυτό, για μένα, είναι όλο το νόημα του ποδοσφαίρου. Να προσέχεις τον εαυτό σου και καλή τύχη.

Γιούργκεν Κλοπ».