Η συνάντηση που άναψε «φωτιές» στην Γιουνάιτεντ, Ποτσετίνο, αντί Σόλσκιερ

Την ώρα που η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τονίζει ότι στηρίζει τον Σόλσκιερ, ο σύμβουλος του εκτελεστικού αντιπροέδρου της ομάδας συναντήθηκε… με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο!

Η συνάντηση που άναψε «φωτιές» στην Γιουνάιτεντ, Ποτσετίνο, αντί Σόλσκιερ

Ξεκάθαρη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσον αφορά το θέμα της παραμονής του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Στην αγγλική ομάδα τονίζουν ότι στηρίζουν τον Νορβηγό προπονητή, παρά και τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών των «κόκκινων διαβόλων» που ζητούν επίμονα την απόλυση του 46χρονου από τον πάγκο της ομάδας. Στην πράξη όμως;

Στην πράξη τις τελευταίες ημέρες οι κινήσεις των ιθυνόντων των «κόκκινων διαβόλων» κάθε άλλο παρά προδίδουν αυτές τους τις προθέσεις. Για την ακρίβεια, αφήνουν… πολλά ερωτήματα και η συνάντηση - αποκάλυψη χθες το βράδυ στο «Γκρίφιν Παρκ» στο παιχνίδι της Μπρέντφορντ με την Λιντς για την 32η αγωνιστική της Championship έδωσε «τροφή» στις φήμες που τους θέλουν να ετοιμάζονται για… αλλαγές το καλοκαίρι και τον Σόλσκιερ να διανύει τους τελευταίους μήνες της θητείας του στον σύλλογο του «Ολντ Τράφορντ».

Τι συνέβη στην έδρα των «μελισσών»; Την συγκεκριμένη αναμέτρηση παρακολούθησε ο Νιλ Άστον, ο οποίος είναι σύμβουλος του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, με... τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο!

Ο Ποτσετίνο από τον περασμένο Νοέμβρη που απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία των λονδρέζων δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους και ειδικότερα… στην Premier League, ενώ μετά την αποκάλυψη με την παρουσία του στο παιχνίδι με τον Νιλ Άστον, στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στον Τύπο της Βρετανίας έχει ήδη ξεκινήσει το… πάρτι για την άφιξη του Αργεντινού στην Γιουνάιτεντ ενόψει της επόμενης σεζόν.

Περισσότερες οι ήττες από τις νίκες με τον Σόλσκιερ

Η αλήθεια είναι πως από την ημέρα που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποχώρησε από τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» το όνομα του Αργεντινού προπονητή είναι αυτό που έχει συζητηθεί τις περισσότερες φορές στο διοικητικό συμβούλιο της Μάντσεστερ. Άλλωστε, ο Ποτσετίνο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τις ομάδες που δημιούργησε σε Σαουθάμπτον και Τότεναμ και πέρα από την Γιουνάιτεντ το όνομά του βρέθηκε στο στόχαστρο ουκ ολίγων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Η Τότεναμ, βέβαια, τα προηγούμενα χρόνια δεν συζητούσε καν το ενδεχόμενο να αφήσει τον Ποτσετίνο να φύγει από το βόρειο Λονδίνο. Από τον περασμένο Νοέμβρη όμως, που εν τέλει πήρε την απόφαση να τον απολύσει εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων των «σπιρουνιών», πλέον άνοιξε ο δρόμος στους «μνηστήρες» για την πρόσληψη του Ποτσετίνο.

Όσον αφορά τον Σόλσκιερ, αυτό που αξίζει να υπογραμμίσουμε είναι ότι από πέρσι τον Μάρτη που ανέλαβε μόνιμος προπονητής στην Μάντσεστερ, ο σύλλογος έχει γνωρίσει περισσότερες ήττες στο πρωτάθλημα (12) απ’ ότι νίκες (11) και με βάση και τις εμφανίσεις της ομάδας, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με την πρόσληψη του Ποτσετίνο ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για να βρει τον δρόμο της η Γιουνάιτεντ.

Στο παρελθόν, οι Ντέιβιντ Μόγιες, Λουίς Φαν Χάαλ και Ζοσέ Μουρίνιο απολύθηκαν από την Μάντσεστερ εξαιτίας της αδυναμίας τους να διασφαλίσουν μία θέση στην πρώτη τετράδα της Premier League που οδηγεί στα «σαλόνια» του Champions League.

Με τους «κόκκινους διαβόλους» να βρίσκονται εφέτος στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος και να απέχουν έξι πόντους από την τέταρτη στην σχετική κατάταξη Τσέλσι, ίσως τελικά να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και στο τέλος της σεζόν ο Σόλσκιερ να μπει στην λίστα των προαναφερθέντων πριν η Μάντσεστερ γυρίσει και πάλι «σελίδα».

Δείτε και το βίντεο στο «Γκρίφιν Παρκ»