Φεύγει ο Κλοπ από τη Λίβερπουλ εάν...

Ο ειδικός όρος που μπήκε στο τελευταίο συμβόλαιο του Γιούργκεν Κλοπ με την Λίβερπουλ, που επιτρέπει στον Γερμανό τεχνικό να αποχωρήσει όποτε θέλει από τον αγγλικό σύλλογο

Φεύγει ο Κλοπ από τη Λίβερπουλ εάν...

Τι κι αν ο Γιούργκεν Κλοπ έβαλε τον περασμένο Δεκέμβρη την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Λίβερπουλ μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Ο Γερμανός προπονητής μπορεί να αποχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί από την τεχνική ηγεσία της αγγλικής ομάδας, δίχως η τελευταία να μπορεί να τον κρατήσει στο «Άνφιλντ».

Αυτό αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η αγγλική εφημερίδα «The Independent», τονίζοντας πως στο τελευταίο συμβόλαιο του 52χρονου μπήκε ένας ειδικός όρος που του επιτρέπει να γυρίσει στην πατρίδα του όποτε το επιθυμεί και μάλιστα με την Λίβερπουλ υποχρεούται να διευκολύνει το «αντίο» του, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του!

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή ανοίγει την… πόρτα στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει την επιθυμία της να προσλάβει στην τεχνική της ηγεσία τον Γιούργκεν Κλοπ. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε σημειώσει: «Έδειξε στους Γερμανούς πως να παίζουν γρήγορα και πολλά κλαμπ αγωνίζονται όπως μας έδειξε. Θα ήταν κορυφαία επιλογή για τη Μπάγερν».

Ο Κλοπ τους τελευταίους εννέα μήνες οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League, του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, όπως επίσης και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενώ ενόψει της συνέχειας - μεταξύ άλλων- βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στο αγγλικό πρωτάθλημα, το πρώτο για τους «κόκκινους» μετά το 1990.