Έμερι: «Kαρφιά» για αστέρες της Άρσεναλ

Σύμφωνα με τον Ουνάι Έμερι, το πρόβλημα συμπεριφοράς κάποιων παικτών της Άρσεναλ ήταν ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόλυση από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Έμερι: «Kαρφιά» για αστέρες της Άρσεναλ

Συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό «France Football» παραχώρησε ο Ουνάι Έμερι και αναφέρθηκε στο διάστημα της προπονητικής του καριέρας στην Άρσεναλ.

Ο 48χρονος τεχνικός, που απολύθηκε από την θέση του στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, αποκάλυψε πως υπήρχε πρόβλημα συμπεριφοράς από κάποιους παίκτες της ομάδας, ενώ το γεγονός αυτό ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην… πόρτα της εξόδου από τους λονδρέζους.

«Η Άρσεναλ επί μια διετία πριν αναλάβω εγώ, βρισκόταν σε κατηφορική τροχιά... Σταματήσαμε αυτή την κατηφόρα και προσπαθήσαμε να χτίσουμε ξανά, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Europa League και τερματίζοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, έναν βαθμό πίσω από την Τότεναμ, παρά το γεγονός πως από τα τελευταία πέντε παιχνίδια είχαμε πάρει μόλις μια ισοπαλία. Πήγε λάθος στο τέλος παρά το γεγονός πως διεκδικούσαμε μια θέση για το Champions League. Ήταν μια καλή σεζόν με βελτίωση», επεσήμανε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Χάσαμε και τους τέσσερις αρχηγούς μας, τον Κοσιελνί, τον Τσεχ, τον Ράμσεϊ και τον Μονρεάλ. Δεν είχαμε προσωπικότητες που θα βοηθούσαν να συνεχιστεί η δουλειά μας σωστά και να παραμείνουμε σε σωστή κατεύθυνση. Ορισμένοι αστέρες δεν είχαν τη σωστή νοοτροπία και ζητούσαν περισσότερα απ' όσα μπορούσαν να δώσουν. Χρειαζόταν περισσότερος χρόνος σε αυτή τη μεταβατική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ομάδα».

Έπειτα από την απόλυση του Έμερι, την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ ανέλαβε προσωρινά ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, έως ότου η διοίκηση των «κανονιέρηδων» έδωσε τα «ηνία» στον Μίκελ Αρτέτα.