Η ευκαιρία του Ρέτσου στην Αγγλία

Το νέο «κεφάλαιο» στην ποδοσφαιρική καριέρα του Παναγιώτη Ρέτσου και η ευκαιρία που θα έχει να δείξει την αξία του στο Νησί με τα χρώματα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Η ευκαιρία του Ρέτσου στην Αγγλία

Ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα άνοιξε ο Παναγιώτης Ρέτσος κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και αποχώρησε από την Γερμανία και την Λεβερκούζεν για να μετακομίσει στην Αγγλία και την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την μορφή δανεισμού ως το τέλος της σεζόν.

Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός, μετά την καριέρα του στην χώρα μας με τον Ολυμπιακό, πλέον φόρεσε ξανά τα «ερυθρόλευκα» και στο υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου θα επιδιώξει να δείξει την αξία του στα βρετανικά γήπεδα και να πάρει χρόνο συμμετοχής στις αναμετρήσεις της νέας του ομάδας.

Το σημαντικό για τον ίδιο είναι ότι το επόμενο διάστημα τα βλέμματα στο Νησί θα είναι στραμμένα στην πορεία των «λεπίδων».

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο σύλλογος στα νότια του Γιόρκσαϊρ βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και απέχει μόλις 1 πόντο από την πέμπτη Τότεναμ και 5 από την τέταρτη Τσέλσι, γεγονός που την κρατά «ζωντανή» ακόμα και στο «κυνήγι» της διεκδίκησης μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ο 21χρονος άσος θα πάρει ευκαιρίες στην Σέφιλντ, ενώ το γεγονός ότι οι «λεπίδες» έχουν βατό πρόγραμμα ενόψει της συνέχειας, ξεκάθαρα αποτελεί αβαντάζ και για τον ίδιο. Η Γιουνάιτεντ έχει ήδη δώσει τα περισσότερα παιχνίδια της με τους «μεγάλους» της Αγγλίας και της απομένουν μόνο τα ματς με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21/03), Τότεναμ (04/04), Τσέλσι (25/04), αλλά και την Λέστερ (02/05) που εντυπωσιάζει εφέτος στον θεσμό. Κόντρα λοιπόν σε «μικρότερες» αγωνιστικά ομάδες, ο Έλληνας μπακ θα έχει σαφώς πιο «εύκολο» έργο ως το φινάλε της σεζόν.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ συνεχίζει την πορεία της και στο Κύπελλο Αγγλίας, όπου και εκεί έχει βατή αποστολή, αφού θα αντιμετωπίσει στους «16» της διοργάνωσης την Ρέντινγκ, η οποία αγωνίζεται στην Championship της Αγγλίας.

Αλλαγή «σελίδας» στο Νησί

Ο Ρέτσος αν και έφυγε από την χώρα μας και τον Ολυμπιακό με όνειρα και προσδοκίες για μία επιτυχημένη πορεία στην Γερμανία με τα χρώματα της Λεβερκούζεν, εν τούτοις αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και απουσίασε από πολλές αναμετρήσεις των «ασπιρίνων».

Την περσινή αγωνιστική περίοδο πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις ένα παιχνίδι της γερμανικής ομάδας κι αυτό για 31 λεπτά, καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, στο ματς με αντίπαλο την Λουντογκόρετς για το Europa League.

O ίδιος θέλει πλέον να κοιτάξει μπροστά: «Η περσινή σεζόν ήταν άσχημη για εμένα λόγω των πολλών τραυματισμών, θέλω να την ξεχάσω και να την αφήσω πίσω. Είναι μέρος του ποδοσφαίρου αυτό. Το πιο σημαντικό είναι πως το διαχειρίζεσαι. Θα πρέπει να είσαι πιο δυνατός από ποτέ για να επανέλθεις. Κοιτάζω μόνο το μέλλον. Είναι μία σπουδαία κίνηση για εμένα ο εξάμηνος δανεισμός στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και θα δούμε πώς θα τα πάμε».

Στο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν έπαιξε σε έξι ματς της Λεβερκούζεν σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον πρόθεσή του στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι να γυρίσει «σελίδα», να πάρει χρόνο συμμετοχής και να δείξει το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Όσο πιο γρήγορα καταφέρει να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα και το νέο στιλ παιχνιδιού που θα συναντήσει στην Αγγλία, τόσο καλύτερο θα είναι για τον ίδιο και ευχή όλων είναι να πετύχει τελικά τον στόχο του και να κερδίσει την αναγνώριση στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου.