Πίρλο: «Κομβικός παίκτης ο Ιμπραϊμοβιτς, ο καλύτερος προπονητής που έχω δουλέψει ο Κόντε»

Ο Αντρέα Πίρλο μίλησε για το επικείμενο ματς μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν.

Πίρλο: «Κομβικός παίκτης ο Ιμπραϊμοβιτς, ο καλύτερος προπονητής που έχω δουλέψει ο Κόντε»

Δηλώσεις έκανε ο Αντρέα Πίρλο με αφορμή το επικείμενο Derby della Madonnina μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν την Κυριακή(9/2) για την 23η αγωνιστική της Serie A.

Ο πρώην μέσος είπε:

«Η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες στη βαθμολογία είναι 19 πόντοι, όμως το ματς αυτό είναι μία κατηγορία μόνο του και οι βαθμολογικές διαφορές πάνε περίπατο.

Η Ίντερ είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά και οι δύο ξέρουν πως αυτό είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει τη σεζόν, καθώς δεν φέρνει μόνο πόντους αλλά και αυτοεκτίμηση.

Ο Ίμπρα είναι κομβικός καθώς ανεβάζει το επίπεδο συγκέντρωσης της ομάδας. Είναι ένας απαιτητικός επαγγελματίας και απαιτεί από όλους το ίδιο. Το ξέρω αυτό από προσωπική εμπειρία!

Οι συμπαίκτες του θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση. Είναι αλήθεια πως σε κολλάει στον τοίχο, φωνάζει, εξοργίζεται. Λίγοι είναι σαν εκείνον.

Επιπλέον, εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, αν και όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως στο παρελθόν. Από τότε που είχε εκείνον τον τραυματισμό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι το ίδιο, όμως με την εμπειρία συνειδητοποιείς πως αντί να τρέχεις συνέχεια, αρκεί να βρίσκεσαι στη σωστή θέση".

Θα παλέψει μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα η Ίντερ. Ο Κόντε σε πιέζει να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου συνεχώς, σε πηγαίνει πέρα από εκεί που νόμιζες πως ήταν τα όριά σου.

Έχει ψύχωση με τη νίκη και όταν χάνει, γίνεται δαίμονας. Δεν τολμάς να του μιλήσεις. Ο Κόντε είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω δουλέψει, κάθε ημέρα μας έδειχνε 40-50 λεπτά video από προπονήσεις.

Εξαιτίας του, άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να γίνω προπονητής. Χάρη στον Κόντε κυρίως, γεφυρώθηκε το χάσμα με την Γιουβέντους, με τη διοίκηση να ξοδεύει πάντως με συνετό τρόπο χρήματα για να του πάρει παίκτες που ήταν κατάλληλοι στις ιδέες του.

Θα παλέψει μέχρι το τέλος η Ίντερ, όμως η Γιουβέντους παραμένει το φαβορί επειδή έχουν ποιότητα σε κάθε παίκτη ξεχωριστά»