Ολυμπιακός: Δέκα χρόνια μεταγραφές από Αγγλία! Aπό τον Ριέρα στον Ποντένσε

Η μεταγραφική «επικοινωνία» του Ολυμπιακού με το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι διαρκής την τελευταία δεκαετία.

Ολυμπιακός: Δέκα χρόνια μεταγραφές από Αγγλία! Aπό τον Ριέρα στον Ποντένσε

Η μεταγραφική «επικοινωνία» του Ολυμπιακού με το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι διαρκής την τελευταία δεκαετία. Σε κάθε σεζόν υπάρχει τουλάχιστον μία κίνηση απόκτησης ή παραχώρησης ποδοσφαιριστή. Αναλυτικά ο Ολυμπιακός:

Το 2010: Αγόρασε τον Ριέρα και τον Νέμεθ από τη Λίβερπουλ

Το 2011: Δανείστηκε τον Ζαν Μακούν από την Άστον Βίλα.

Το 2012: Πούλησε τον Κέβιν Μιραλάς στην Έβερτον.

Το 2013: Δανείστηκε τον Τζόελ Κάμπελ από την Άρσεναλ και πούλησε τον Τζαμέλ Αμπντούν στη Νότιγχαμ.

Το 2014: Πούλησε τον Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ και τον Ράφικ Τζεμπούρ στη Νότιγχαμ. Αγόρασε τον Παϊτίμ Κασάμι από τη Φούλαμ. Πήρε ως ελεύθερο από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ.

Το 2015: Αγόρασε τον Μπράουν Ιντέγε από τη Γουέστ Μπρομ. Πήρε ως ελεύθερο από τη Λέστερ τον Εστέμπαν Καμπιάσο και έδωσε ως ελεύθερο στη Γουίγκαν τον Γκαετάν Μπόνγκ.

Το 2016: Πούλησε τον Αρτούρ Μαζουακού στη Γουέστ Χαμ, αγόρασε τον Μάρκο Μάριν από την Τσέλσι και δάνεισε τον Παϊτίμ Κασάμι στη Νότιγχαμ.

Το 2017: Πούλησε τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας, έδωσε τον Ανδρέα Μπουχαλάκη στη Νότιγχαμ και δανείστηκε τον Αλί Σισοκό από την Άστον Βίλα και τον Χουάν Κάρλος Παρέδες από τη Γουότφορντ.

To 2018: Πήρε δανεικό από τη Γουλβς τον Ροντερίκ Μιράντα, επανέφερε τον Ανδρέα Μπουχαλάκη από τη Νότιγχαμ, αλλά και δανείστηκε τον Κέβιν Μιραλάς από την Έβερτον. Στη Νότιγχαμ πήγαν και οι Ταχτσίδης, Καπίνο. Φυσικά το καλοκαίρι αυτού του έτους σημειώθηκε και η επιστροφή του Γιάγια Τουρέ, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το 2019: Απέκτησε τον Χιλάλ Σουντανί από τη Νότιγχαμ, ενώ παραχώρησε με δανεισμό στην ίδια ομάδα τον νεαρό γκολκίπερ Μάριο Σιαμπάνη.

Και το 2020 πούλησε με την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου τον Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς.