Έρικσεν: «Μαύρο πρόβατο στην Τότεναμ»

Ο Κρίστιαν Έρικσεν αποκάλυψε την κατάσταση που βίωνε τους τελευταίους μήνες της καριέρας του στην Τότεναμ, πριν μετακομίσει στην Ίντερ κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου

Έρικσεν: «Μαύρο πρόβατο στην Τότεναμ»

Στις δυσκολίες που βίωσε τους τελευταίους μήνες της καριέρας του στην Τότεναμ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο «BBC» ο Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Δανός μεσοεπιθετικός αποχώρησε από τα «σπιρούνια» κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και μετακόμισε στην Ίντερ έναντι του ποσού των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

«Στην Αγγλία όταν το συμβόλαιό σου είναι μικρότερο σε διάρκεια σου φέρονται σαν να πρέπει να φύγεις τώρα. Στο τέλος έπαιξα περίπου 30 παιχνίδια που ήταν σαν αποχαιρετιστήρια. Αν έχεις συμβόλαιο που λήγει σύντομα είσαι σαν το μαύρο πρόβατο. Κάθε φίλαθλος στο δρόμο με κοιτούσε σαν να μου έλεγε σε ευχαριστώ, αντίο και καλή τύχη. Αλλά ήμουν ακόμη εκεί! Ήταν περίεργο. Είναι καλό που είμαι σε ένα νέο μέρος και μπορώ να ξεκινήσω από την αρχή», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο διεθνής άσος.

Στην συνέχεια, ο παίκτης μίλησε και όσα υποστήριζε ο Τύπος της χώρας για την κατάσταση που επικρατούσε στα αποδυτήρια των λονδρέζων: «Πήρα το φταίξιμο για πολλά πράγματα, ότι ήμουν ο κακός. Διάβαζα ότι ήμουν ο κακός των αποδυτηρίων. Από τότε που αποφάσισα ότι θα φύγω, δεν ήταν για μένα καλό να παραμένω εκεί».

Σημειώνεται πως το συμβόλαιο του Έρικσεν με την Τότεναμ ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι, ενώ στα επτά χρόνια που αγωνίστηκε με την φανέλα των «σπιρουνιών» πέτυχε 69 γκολ και μοίρασε 89 ασίστ σε 305 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Όσο για την καριέρα του στην Ίντερ; Ο Δανός έχει ήδη αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια των «νερατζούρι».