Ρουμενίγκε: «Ο Γκουαρντιόλα ήθελε να ξεκινήσει τον Νόιερ στο κέντρο»

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, αποκάλυψε μία ιστορία στους Βαυαρούς από την περίοδο που ο Πεπ Γκουαρντιόλα βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας

Ρουμενίγκε: «Ο Γκουαρντιόλα ήθελε να ξεκινήσει τον Νόιερ στο κέντρο»

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, για την περίοδο που ο Πεπ Γουαρντιόλα βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην «AZ», ο Καταλανός προπονητής σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει τον τερματοφύλακα Μάνουελ Νόιερ στη… μεσαία γραμμή (!) σε ένα παιχνίδι του γερμανικού συλλόγου.

Βέβαια, εκ του αποτελέσματος, με την παρέμβαση του Ρουμενίγκε αυτό δεν συνέβη ποτέ και ο Νόιερ υπερασπίστηκε κανονικά την εστία της ομάδας.

«Είχαμε κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα και ο Πεπ (σ.σ. Γκουαρντιόλα) το σκεφτόταν σοβαρά να ξεκινήσει σε ένα ματς τον Νόιερ στο κέντρο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να τον αποτρέψω, διότι μια τέτοια κίνηση θα φανέρωνε αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ρουμενίγκε.

Ο Γκουαρντιόλα βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου την τριετία 2013-2016 και στην συνέχεια μετακόμισε στην Αγγλία για να καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, στον οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα.