H αναγέννηση του Πεπίτο Ρόσι!

Ο, ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς κι ατυχίες, Ιταλός επιθετικός της Τζένοα ξανασκόραρε στο Καμπιονάτο 4 χρόνια μετά, κόντρα στην, πρώην ομάδα του, Φιορεντίνα.

H αναγέννηση του Πεπίτο Ρόσι!

Μια ιστορία επαναλαμβανόμενη. Αυτή είναι η ιστορία του Τζιουζέπε Ρόσι. Ο οποίος παρά τους αναρίθμητους τραυματισμούς δεν το βάζει κάτω και πεισματικά επιστρέφει στη δράση κάνοντας ότι ξέρει καλύτερα από τους περισσότερους: να σκοράρει.

Το έκανε, την Κυριακή το απόγευμα, στο «Λουίτζι Φεράρις», της Γένοβας, στην αναμέτρηση Τζένοα - Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» με μεγαλύτερο κίνητρο (ευρωπαϊκή έξοδο) κέρδισαν 3-2 τους, αδιάφορους, «γκριφόνι», αλλά στις τάξεις των τελευταίων τα χαμόγελα περίσσευαν. Αιτία το γκολ του 31χρονου επιθετικού.

Το πρώτο, στο Καμπιονάτο, 4 χρόνια μετά από εκείνο της 18ης Μαϊου του 2014. Τότε που φόραγε τη φανέλα της ομάδας της Φλωρεντίας, κόντρα στην Τορίνο.
Εκείνο το τέρμα αποτέλεσε επιστέγασμα μιας εξαιρετικής του σεζόν (2013-14) που του επέτρεψε να μπει στην Ιταλική προεπιλογή του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όμως εκεί άρχισαν οι απογοητεύσεις...

Ο Τσέζαρε Πραντέλι, εκλέκτορας της «σκουάντρα ατζούρα» , τον απέκλεισε από την 23αδα και σαν να μην έφτανε αυτό ο, Αμερικανοθρεμμένος, επιθετικός έχασε όλη την επόμενη σεζόν λόγω τραυματισμών.
Γενάρη του 2016 πήγε, δανεικός από την Φιορεντίνα, στην Λεβάντε, πέρσι ήταν, πάλι με το ίδιο καθεστώς, στην Θέλτα, πριν γυρίσει, προ 4μηνου, στην Ιταλία, για λογαριασμό των Γενοβέζων.

Την περασμένη Κυριακή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τρόπο (κοντινό πλασέ σε κενή, ουσιαστικά, εστία) που δεν θύμιζε την καλύτερη βερσιόν του.

Τότε που...τρέλαινε κόσμο με τα σόλο (απόρροια του χαμηλού κέντρου βάρους), την ταχύτητα και το αριστερό του πόδι.

Το αριστερό του πόδι...

Εκείνο που ήταν «ευχή και κατάρα» του. Υπεύθυνο για τόσες «μαγείες» κι ισάριθμα «πισωγυρίσματα», λόγω των τραυματισμών που έβγαζε...

Μ’ εκείνο, άλλωστε, ισοφάρισε, προσωρινά (1-1), την Κυριακή, στο 64ο λεπτό.

Θα περίμενε κανείς «έκρηξη», κινήσεις λύτρωσης, κατόπιν, αλλά ήταν εκείνος ο, γνωστός, ντροπαλός, ίσως και λόγω «σπαστών» Ιταλικών, τότε, Ρόσι, που είχε «συστηθεί» στο ευρύ κοινό του κάλτσιο, το 2007, στην Πάρμα.

Έχοντας μεγαλώσει, ως τα 12, στην Αμερική κι έχοντας ζήσει άλλα τρία χρόνια στην Αγγλία, ελέω Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Νιούκαστλ, είχε δοθεί δανεικός από τους «κόκκινους διαβόλους» στους «παρμένσι», που τον ήξεραν από μια 4ετια στα τμήματα υποδομής τους.

Εκεί, με τον Ρανιέρι προπονητή, σκοράροντας 9 γκολ σε 19 ματς, έσωσε, μόνος του, τους «ντουκάλι» κι αναδείχθηκε σε αποκάλυψη του Καμπιονάτο. Το «εξαργύρωσε» με μεταγραφή κι 6 χρόνια στην Βιγιαρεάλ. Είχε μια τρομερή σεζόν (2010-11) αλλά χτύπησε εκείνη (2011-12) που κατέληξε σε...βύθιση του «κίτρινου υποβρυχίου» στην Σεγούντα. Παρέμεινε στο «πλήρωμα» του, αρχικά, αλλά το Γενάρη του 2013 τον απέκτησε η Φιορεντίνα για να κάνει «δίδυμο» με τον Μάριο Γκόμες. Τα προβλήματα τραυματισμών αμφοτέρων τορπίλισαν τα σχέδια τους.

Ωστόσο ιστορικό έμεινε το χατ τρικ του κόντρα στην Γιουβέντους, που έδωσε στην ομάδα της Τοσκάνης τη νίκη, μ’ ανατροπή, 4-2 παρότι έχανε 0-2.

Η εικόνα του χαμογελαστού Ρόσι μετά από κάθε γκολ πόρρω απείχε από εκείνη της περασμένης Κυριακής που, καίτοι είχε σκοράρει, έμοιαζε, σχεδόν σκυθρωπός, να σκέφτεται τα χρόνια τα χαμένα.
Ευελπιστώντας ότι αυτό το γκολ θα σηματοδοτήσει την ποδοσφαιρική του αναγέννηση.
Σημειολογικό; Ήρθε κόντρα στην ομάδα της πόλης που αποκαλείται πρωτέυουσα της Ιταλικής Αναγέννησης...