Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έγραψε ιστορία!

Η Άρσεναλ για ακόμη μια φορά δεν κέρδισε σε εκτός έδρας αγώνα στο πρωτάθλημα. Βέβαια μετά την ισοπαλία με την Μπέρνλι (0-0), ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» Μικέλ Αρτέτα έγραψε ιστορία.

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έγραψε ιστορία!

Μπορεί να μην κέρδισε η Άρσεναλ την Μπέρνλι αλλά δεν έχασε και έτσι ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα έγραψε ιστορία!

Έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας του Λονδίνου που δεν χάνει κανένα από τα πρώτα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος!

Ακόμη και ο σπουδαίος Γάλλος Αρσέν Βενγκέρ στην πρώτη τετράδα αγώνων του στο Αγγλικό πρωτάθλημα, το μακρινό 1996-97 είχε ηττηθεί στο τρίτο του εκτός έδρας ματς, με αντίπαλο τότε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0).

Ο Αρτέτα μπορεί να έγραψε ιστορία με το αήττητο ξεκίνημά του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, ωστόσο πρέπει να συμπληρώσουμε πως έγινε και ο πρώτος προπονητής της Άρσεναλ ύστερα από 34 χρόνια περίπου που δεν κερδίζει και κανένα από τα πρώτα τέσσερα ματς μακριά από την έδρα της ομάδας!

Για να βρούμε τον προηγούμενο πρέπει να πάμε πίσω το 1986, όταν η Άρσεναλ είχε προπονητή τον Τζορτζ Γκράχαμ.

Θυμίζουμε πως η Άρσεναλ με τον Αρτέτα στον πάγκο της, έχει παίξει εκτός έδρας για το Αγγλικό πρωτάθλημα με Μπόρνμουθ (1-1), Κρίσταλ Πάλας (1-1), Τσέλσι (2-2), Μπέρνλι (0-0).