Μάντσεστερ Σίτι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Στον τελικό η Σίτι (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε εντός έδρας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Μάντσεστερ Σίτι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Στον τελικό η Σίτι (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κάνει θρίλερ τον επαναληπτικό ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας και να νικήσει στο «Eithad» την Μάντσεστερ Σίτι με 1-0. Οι «πολίτες», ωστόσο ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα.

Η Σίτι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω σε ένα εκπληκτικό Ντε Χέα, ο οποίος σταματούσε κάθε της προσπάθεια. Η Γιουνάιτεντ, ωστόσο ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 35’. Σε εκείνο το σημείο ένα γέμισμα προς την περιοχή της Σίτι από στημένη φάση ανάγκασε τον Μπερνάρντο Σίλβα να διώξει στα πλάγια, αλλά χωρίς να απομακρύνει τον κίνδυνο. Έτσι ο Μάτιτς έπιασε το σουτ με τη μία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1.

Στην επανάληψη η Γιουνάιτεντ έψαξε το γκολ για να πάρει την πρόκριση παρόλα αυτά η Σίτι στο 57’ έχασε καλή ευκαιρία με τον Στέρλινγκ. Στο 75’ ο Μάτιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 84’ ο Αγουέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Γουόκερ, Οταμέντι, Κανσέλο, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (90' + 1' Στόουνς), Μαχρέζ (68' Νταβίντ Σίλβα), Αγουέρο (90' + 3' Γκάμπριελ Ζέσους), Στέρλινγκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο (79' Μάτα), Γουάν – Μπισάκα, Φρεντ, Μάτιτς, Γουίλιαμς, Λίνγκαρντ (65' Περέιρα), Γκρίνγουντ (46' Τζέιμς), Μαρσιάλ.