Ανακοίνωσε Μπέργκουϊν η Τότεναμ

Η Τότεναμ προχώρησε στην απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού Στίβεν Μπέργκουϊν από την Αϊντχόφεν

Ανακοίνωσε Μπέργκουϊν η Τότεναμ

Αίσιο τέλος είχαν οι προσπάθειες της Τότεναμ για την απόκτηση του Στίβεν Μπέργκουϊν από την Αϊντχόφεν.

Έπειτα από την συμφωνία των δύο συλλόγων για το κόστος της μεταγραφής, που έφτασε τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο Λονδίνο και πέρασε τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, πριν βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα ως το 2025.

«Είναι μία εξαιρετική μεταγραφή σε έναν εντυπωσιακό σύλλογο. Όταν ήμουν μικρός έβλεπα τον Ζοσέ Μουρίνιο και τώρα τον έχω προπονητή. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και ξέρω τι μπορώ να προσφέρω στον σύλλογο και την ομάδα.

Είμαι καλός με την μπάλα στα πόδια και μπορώ να σκοράρω. Η Τότεναμ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτός είναι που μου αρέσει. Το να αγωνίζομαι εδώ είναι ένα όνειρο για μένα και πολύ μεγάλη τιμή», είπε ο παίκτης στις πρώτες του δηλώσεις έπειτα από την μεταγραφή του.

Ο 22χρονος αγωνιζόταν στην Αϊντχόφεν από το από το 2014 και στο διάστημα της καριέρας του στον σύλλογο πέτυχε συνολικά 31 γκολ σε 146 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου ο νεαρός φορ μέτρησε με τον ολλανδικό σύλλογο 6 γκολ και 13 ασίστ σε 29 συνολικά παιχνίδια.