Τι αναφέρει αγγλική εφημερίδα για τον Β. Μαρινάκη

O Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μια θέση στο αφιέρωμα που έκανε αγγλική εφημερίδα στους πλουσιότερους ιδιοκτήτες ομάδων της Championship.

Τι αναφέρει αγγλική εφημερίδα για τον Β. Μαρινάκη

Η Bristol Post έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στους προέδρους της κατηγορίας. Φυσικά σημαντικό στοιχείο του καθενός αποτελεί η περιουσία του. Περίπου οι μισές ομάδες έχουν Βρετανό ιδιοκτήτη. Πέντε ομάδες ανήκουν σε Κινέζους επιχειρηματίες ενώ τρεις ανήκουν σε Αμερικάνους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι ο μοναδικός Έλληνας στη λίστα. Το δημοσίευμα αναφέρει επί λέξει:

Ο Έλληνας επιχειρηματίας προσπάθησε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Νότιγχαμ το 2016 πριν πάρει «το πράσινο φως» τον Μάιο. Επικεφαλής κοινοπραξίας μαζί με τον Σωκράτη Κομινάκη αγόρασαν τις μετοχές της Νότιγχαμ από τον Fawaz Al Hasawi. Οι κόκκινοι έγιναν η δεύτερη ομάδα στην ιδιοκτησία του Β. Μαρινάκη καθώς είναι μεγαλομέτοχος και πρόεδρος στον Ολυμπιακό από τον Αύγουστο του 2010.

Έκανε την περιουσία του από τη ναυτιλία. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp και έχει εμπειρία στη διοίκηση του ποδοσφαίρου μέσω του ρόλου του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και προέδρου της Superleague στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ δεν αναγράφει το ύψος της περιουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκτιμά ωστόσο ότι ανερχόταν σε 650 εκατομμύρια δολάρια το 2015.