Συνάντηση Ολλανδίας με Βέλγιο για διεθνικό πρωτάθλημα!

Οι δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπης είναι έτοιμες να γράψουν ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού με συνάντηση τους αποσκοπούν στην δημιουργία ενός πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες και από τις δύο χώρες.

Συνάντηση Ολλανδίας με Βέλγιο για διεθνικό πρωτάθλημα!

Μία συνάντηση που ενδεχομένως να αποδειχθεί ιστορική, πραγματοποιήθηκε χθες (23/1) στην ολλανδική πόλη Αϊντχόφεν. Εκπρόσωποι 11 ομάδων από την Ολλανδία και το Βέλγιο, συναντήθηκαν προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός πρωταθλήματος, που θα περιλαμβάνει ομάδες και από τις δύο χώρες.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της ολλανδικής ομοσπονδίας στην εφημερίδα «Algemeen Dagblad», η συνάντηση έγινε «με σκοπό την κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης για ένα κοινό πρωτάθλημα των δύο χωρών το οποίο θα είχε ιδιαίτερη δυναμική σε οικονομικό και αθλητικό επίπεδο».

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στην συνάντηση είναι οι Άντερλεχτ, Κλαμπ Μπριζ, Γάνδη, Γκενκ και Σταντάρ Λιέγης από το Βέλγιο, ενώ την Ολλανδία εκπροσώπησαν οι Άγιαξ, PSV Αϊντχόφεν, Φέγενορντ, Φίτεσε, Ουτρέχτη και Άλκμααρ. Όσον αφορά στο όνομα της υπό δημιουργία διοργάνωσης, φαίνεται να προτιμάται το «BeNeliga».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας